Rengeteg birsalmát kaptunk,de a klasszikus eltevési módok mellett valami újat is szerettem volna.
Aztán Babette oldalán találtam egy izgalmas "szószt" :)
Már kétszer készült -kis változtatással-1 hét alatt,annyira ízlett mindenkinek.
Kentük kalácsra és pirítósra,töltöttem palacsintába.Legközelebb kelt batyuba töltöm és sült húshoz is teszteljük :)
Télire meg jó sok kompótot elraktam,hogy abból készíthessem el ezt a finom nasit .
Hozzávalók:
-50 dkg birsalma tisztán
-2 közepes savanykás alma darabolva
-5 dkg cukor
- 2 ek méz
-1 ek.vaj
-7 dkg mogyoró (dió,mandula) durvára vágva
-csipet fahéj
-3 ek.vörösáfonya(mazsola)
A birsalmát megmosom,kivágom a magházát,feldarabolom és annyi víbe felteszem főni ami ellepi.
Amikor megfőtt,leszűröm és összeturmixolom.
Az almát megpucolom,apró darabokra vágom.
A cukrot világosra karamellizálom,hozzáadom a mézet,a vajat és a mogyorót.Picit pirítom.
Ezután mehet bele az összeturmixolt birsalma,az alma,a fahéj és az áfonya.
3-5 percig együtt főzöm,majd kihűtöm üvegbe teszem és mehet a hűtőbe.
Néhány napig eláll ott...
Nagyon szép fotókat készítettél! Örülök, hogy ízlett. Nagy kedvenc nálunk is :)
VálaszTörlésÉn köszönöm... :)
TörlésFinom lehet ezzel az ízesítéssel. Guszta nagyon!
VálaszTörlésMi is szeretjük a birsalmaszószt, főleg hidegen hideg sültekhez szoktam adni. Én lehámozom a héját főzés előtt, de lehet, hogy legközelebb rajta hagyom, mint te.
VálaszTörlés