2013. május 14., kedd

Epres-rebarbarás kuglóf

Végre van rebarbara.Egyik kedvenc zöldségem,ami évekig itt volt a kertben és fogalmam se volt róla 2 évvel ezelőttig,hogy mi is az.Nekem kívül piros-belül zöld van,de nagyon szeretnék kívül-belül pirosat.Ha valaki tudja hol szerezhető tő vagy mag ne tartsa magában:)
Savanykás ,pikáns ízével elsőre meghódított.Eperrel és szerintem málnával  is verhetetlen páros.
Ez a recept a Kifőztük Magazin áprilisi számában volt.
Én dupla adagot készítettem a  24 cm-es kuglófformámba.

Epres -rebarbarás kuglóf

Hozzávalók:
-6 tojás
-35 dkg cukor(eredetileg 45 dkg)
-2 tk.vaníliás cukor
-10 dkg vaj
-2 dl tej
-42 dkg liszt
-4 tk.sütőpor
-csipet só
-2 lime reszelt héja
-2 citrom reszelt héja
-1-2 lime leve(ízlés dolga

-18 dkg friss eper
-2 szál rebarbara
-2 ek. liszt a hempergetéshez


A sütőt előmelegítem 170C-ra.
A tojásokat  a cukrokkal habosra verem.Hozzáadom az olvasztott vajat és a tejet.
A lisztet,sütőport,sót és citrushéjakat összekeverem és a tojáshoz adagolom.
Végül a lime levét is belekeverem.
Az epret és a rebarbarát apró kockára vágom,lisztbe forgatom és a masszához keverem.
Kivajazott,kilisztezett formába töltöm a tésztát és 50-55 percig sütöm.Mindenképp tűpróbával ellenőrizzük,hogy megsült -e.
A sütőből kivéve 5 percet pihentetem ,majd  rácsra borítom  és hagyom teljesen kihűlni.
Kávé,kakaó mellé kiváló reggeli-uzsonna .

4 megjegyzés:

  1. Hiába a név kötelez...Rebarbara! :))) Tudod, hogy én még mindig nem kóstoltam??? De idén átestem a medvehagyma-tűzkeresztségen és ígérem, ez lesz a következő! :)

    VálaszTörlés
  2. De gyönyörű ez a kép, a kuglóf pedig nagyon finom lehet...

    Nekem is rengeteg rebarbarás receptem van, csak rebarbarám nincs. :( Pedig a kertünk tele van mindennel, csak ez hiányzik...

    VálaszTörlés