Végre van rebarbara.Egyik kedvenc zöldségem,ami évekig itt volt a kertben és fogalmam se volt róla 2 évvel ezelőttig,hogy mi is az.Nekem kívül piros-belül zöld van,de nagyon szeretnék kívül-belül pirosat.Ha valaki tudja hol szerezhető tő vagy mag ne tartsa magában:)
Savanykás ,pikáns ízével elsőre meghódított.Eperrel és szerintem málnával is verhetetlen páros.
Ez a recept a Kifőztük Magazin áprilisi számában volt.
Én dupla adagot készítettem a 24 cm-es kuglófformámba.
Savanykás ,pikáns ízével elsőre meghódított.Eperrel és szerintem málnával is verhetetlen páros.
Ez a recept a Kifőztük Magazin áprilisi számában volt.
Én dupla adagot készítettem a 24 cm-es kuglófformámba.
Epres -rebarbarás kuglóf |
Hozzávalók:
-6 tojás
-35 dkg cukor(eredetileg 45 dkg)
-2 tk.vaníliás cukor
-10 dkg vaj
-2 dl tej
-42 dkg liszt
-4 tk.sütőpor
-csipet só
-2 lime reszelt héja
-2 citrom reszelt héja
-1-2 lime leve(ízlés dolga
-18 dkg friss eper
-2 szál rebarbara
-2 ek. liszt a hempergetéshez
A sütőt előmelegítem 170C-ra.
A tojásokat a cukrokkal habosra verem.Hozzáadom az olvasztott vajat és a tejet.
A lisztet,sütőport,sót és citrushéjakat összekeverem és a tojáshoz adagolom.
Végül a lime levét is belekeverem.
Az epret és a rebarbarát apró kockára vágom,lisztbe forgatom és a masszához keverem.
Kivajazott,kilisztezett formába töltöm a tésztát és 50-55 percig sütöm.Mindenképp tűpróbával ellenőrizzük,hogy megsült -e.
A sütőből kivéve 5 percet pihentetem ,majd rácsra borítom és hagyom teljesen kihűlni.
Kávé,kakaó mellé kiváló reggeli-uzsonna .
Hiába a név kötelez...Rebarbara! :))) Tudod, hogy én még mindig nem kóstoltam??? De idén átestem a medvehagyma-tűzkeresztségen és ígérem, ez lesz a következő! :)
VálaszTörlésHelyes!! Mindenképpen kóstold meg :)
TörlésDe gyönyörű ez a kép, a kuglóf pedig nagyon finom lehet...
VálaszTörlésNekem is rengeteg rebarbarás receptem van, csak rebarbarám nincs. :( Pedig a kertünk tele van mindennel, csak ez hiányzik...
Köszi Gabi! Lehet kapni magot ,tudtad?
Törlés