Most kacsamájból zsályával és chilivel készült.
Házi májkrém |
Hozzávalók:
-50 dkg kacsamáj
-20 dkg kacsazsír
-1 kis fej hagyma
-1 gerezd fokhagyma
-15-20 levél zsálya
-1 chilipaprika
-só,bors
-1 tk. mustár
A tetejére :
- kb .5 dkg forró kacsazsír
A fűszeres zsírban megdinsztelem a hagymát,majd rádobom a chilit és a feldarabolt kacsamájat.
Sózom,borsozom,hozzáadom a fokhagymát.Néhány perc alatt megsütöm.
Szerintem a máj nem a sótól keményedik meg(velem még nem fordult elő)hanem a túlsütéstől.
Csak annyira sütöm meg,hogy véres már ne legyen,de még puha belül rózsaszínes.Amikor elzárom a lángot, a hő még akkor is dolgozik a máj belsejében.
Amikor langyosra hűlt a máj ,hozzáadom a maradék zsírt,a sült zsálya levelek 2/3-át,a mustárt és botmixerrel eldolgozom krémes állagúra.
Ha szükséges még fűszerezem.
Kis tálkákba teszem, rárakom a maradék leveleket és lezárom forró zsírral a tetejüket.
Jól kihűtöm és fogyasztható is.
Mi a felső zsírréteget is elkenjük,de ha valaki nem szereti szépen le lehet szedni a tetejéről.
Puha kenyérrel,paradicsommal,újhagymával és minden féle friss zöldséggel mennyei reggeli-uzsonna-vacsora.
Nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésAz volt :)
TörlésNekem nagyon tetszik a recept, és a csodás virágos fotó is - annyira hangulatos Andi. :) Jaj, és a kacsazsírt, hogy én mennyire imádom...!! :P
VálaszTörlésKöszönöm Gabi! Szeretem a virágos tavaszt és nyarat :)
TörlésOlyan guszta fotók, hogy itt nyelek nagyokat! :o)
VálaszTörlésUgorj el Kriszti,várlak!
TörlésIgen a házi májas az igazi! Néha én is készítek...
VálaszTörlés