2014. június 23., hétfő

Meggyleves

Alig várom minden évben a friss meggyet.Szezonban hetente készítek egy -két adagot :)
Legegyszerűbb nagyis változatot mutatok.Semmi puding és tejszín.









Hozzávalók:
-1 kg meggy magozva
-cukor,fahéj,szegfűszeg ízlés szerint
-2 karika citrom
- kb.2 l víz
-2 ek.liszt
-2 dl tejföl


A meggyet kimagozom,lecukrozom,fűszerezem kicsit állni hagyom.Felöntöm vízzel és felteszem főzni.
Forrás után kb.5-10 percig "gyöngyöztetem",majd behabarom.
Mégpedig úgy ,hogy a lisztet és a tejfölt csomómentesre keverem,majd hozzáadok annyit a forró leves levéből,hogy a keverékem is forró legyen.Miután ezt a hőkiegyenlítést elvégeztem ,mehet az egész keverék a levesbe.Megvárom míg felforr és elzárom a lángot.
Jól behűtve tálalom.A barátnőm szerint nincs az a gyümölcsleves amit egy vaníliafagyi elrontana :)
Ígyis-úgyis nagyon finom hűsítő.

2 megjegyzés: