A hideg esős napok sűrűsödésével a kelt tészták száma is megnő a konyhánkban.
Most egy egyszerű pihe - puha csigát készítettem egyik kedvenc gyümölcsünkkel.
Áfonya helyett más savanykás apró bogyós gyümölccsel is finom.
Sőt aszalt áfonya vagy meggy is mehet bele , esetleg néhány marék csokilencse.
Hozzávalók:
-50 dkg liszt
-pici só
-6 dkg cukor
-2,5 dkg élesztő
-2 dl tejszín
-3 dkg vaj
-1 dl tej
-2 tojássárgája
Krém:
-3 dl tej
- 1 csg. vanilia puding
-6 dkg cukor
-25 dkg áfonya
Tetejére:
-1 tojásfehérje
A vaniliapudingot a tejjel és a cukorral megfőzöm.Ha kész folpackkal letakarom és hagyom kihűlni.( Igy nem bőrösödik meg a teteje.
A tészta hozzávalóiból lágy,de nem ragacsos tésztát dagasztok.
Duplájára hagyom kelni.
Amikor megkelt a tészta téglalap alakúra nyújtom,kb.0,5 cm vastagra.
Rákenem a pudingot,rászórom az áfonyát,kissé bele is nyomkodom.Feltekerem mint a a beiglit és 12-14 darabba szeletelem a rudat.
A sütőt előmelegítem 180 C- ra.
Sütőpapíros tepsibe sorakoztatom a csigákat a tetejüket lekenem tojásfehérjével.
30 perc alatt el is készülnek.
Tálaláskor porcukorral hinthető.
Jó recept! A puding akkor sem bőrösödik, ha melegen elkeverünk benne diónyi vajat.
VálaszTörlésRém guszta!!! Erre most (v)evő lennék.
VálaszTörlésKétszer próbáltam megjegyzést hagyni - de nem sikerült... Ez remélem átmegy és küldesz nekem vacsorára egy ilyen fantasztikus csigát... :-))
VálaszTörlés