Az elmúlt 2-3 hétben minden napra jut valami meggyes...mert nagyon szeretjük (mint minden gyümölcsöt ).
A képeken még egy tavaszi befőttből készült verziót láttok,de friss meggyel sokkal-sokkal finomabb.
Ezzel a sütivel még a diót is "eladom" a gyerekeknek....
Hozzávalók:
-30 dkg liszt
-15 dkg vaj
-2 dkg élesztő
-1 dl langyos tej
-3 tojássárgája
+ 1-2 kanál tejföl ha szükséges
Töltelék:
-3 tojásfehérje
-10 dkg porcukor
-1 citrom reszelt héja
-15 dkg darált dió
-magozott meggy
-1 tojás a lekenéshez
Az élesztőt a langyos tejbe felfutatom..A tészta többi hozzávalóival összegyúrom.
Addig pihentetem amíg a töltelék elkészül.
A tojásfehérjét a cukorral -fokozatosan- habbá verem.
A dióba keverem a citromhéjat,majd óvatosan a habba forgatom.
A tésztát három részre osztom.Egyenként téglalap alakúra nyújtom.
A két hosszanti oldalának a szélére sorakoztatom a meggyszemeket,majd tekerek rajta (mindkét oldalon) annyit, hogy középen egy kb.3-5 cm-es rész maradjon.
Sütőpapíros tepsire teszem mind a három csíkot,majd az üresen maradt részeket megtöltöm a habos diókrémmel.
A széleket felvert tojással lekenem.
Előmelegített 180C-os sütőben kb. 14-18 perc alatt készre sütöm.
Tálaláskor porcukorral hintem.
Gyönyörűséges! Olyan jó, hogy végre jelentkeztél itt is. :-)
VálaszTörlésKöszönöm...az Örömöt is :)
TörlésCsatlakozom a fentebb leírtakhoz (örömosztozok) :) Gyönyörű fotók!
TörlésKöszönöm! :)
TörlésMost vettem észre, hogy jelentkeztél a blogon... De jó, nagyon örülök! :)
VálaszTörlésEz az egyik kedvenc süteményem, imádom!! Milyen szépet készítettél. ...és látom, még tavasszal készültek a fotók (a nárcisz és jácint a kedvenceim közé tartozik a virágok között).