Gyorsan kellett valami piskóta -krém-gyümölcs kombinációt sütnöm,s mivel karácsonykor nem volt gesztenyés,most lett:)
Gyors,egyszerű és nálunk ennek a hármasnak a variációi a legkedveltebbek.
Gyors,egyszerű és nálunk ennek a hármasnak a variációi a legkedveltebbek.
![]() |
Gesztenyés krémes |
Hozzávalók:
- 5 tojásból piskóta
- 1 üveg magozott meggybefőtt
-1 ek liszt vagy étkezési keményítő
Krém:
-3,5 dl tej
-1 csg vaníliapuding
-3 ek cukor
- 12,5 dkg gesztenyepüré
-2 dl tejszín
-1 csg habfixáló
-1 ek. porcukor
Tetejére:
-5-7 dkg étcsokoládé
A piskótát elkészítem,beleöntöm a tepsibe majd rászórom a lecsöpögtetett és lisztbe vagy keményítőbe forgatott meggyet.
180C-os sütőbe 15 percig sütöttem.
A krémhez megfőztem a pudingot,kihűtöttem.
A tejszínt a habfixálóval és 1 ek. porcukorral felvertem.
A kihűlt pudingot a gesztenyével simára kevertem majd hozzáadtam a tejszínt is.
Ezt a krémet rákentem a már kihűlt meggyes piskótára.
A tetejére pedig csokoládét reszeltem.

Ez egy nagyon könnyű krémes finomság.