Szilveszterkor nem maradhatott ki:)
Napraforgó |
Hozzávalók:
-50 dkg liszt
-1 tojás
-14 dkg joghurt
-3 ek. olaj
-2 tk. só
-1 ek. cukor
-kb. 1,8 dl víz
-2 dkg élesztő
Töltelék most:
-2,5 dl paradicsomlé
-2 gerezd fokhagyma
-1 kis fej hagyma
-só,bors,oregano,bazsalikom
-pici cukor
-25 dkg sonka
-1 tojás a lekenéshez
- szezám vagy lenmag a szóráshoz
A tészta hozzávalóiból egy lágy tésztát dagasztottam.Duplájára kelesztettem .Amíg kelt elkészítettem a kencét.
Minden hozzávalót egy lábasba tettem és 10-15 percig gyöngyözve forraltam,hogy besűrűsödjön.
A tésztát 4 egyforma bucira osztottam.
Mindegyiket 2-3 mm vastagra nyújtottam.
Kettőt megkentem a kencével,majd ráreszeltem a sonka felét,az üres lapokat pedig ráborítottam.
Így lett két töltött karikám:)
A közepébe egy pohárral vájatot nyomtam ,(ez lesz a napraforgó közepe) majd pizzavágóval felcsíkoztam a tésztát.
Minden csíkot 2-3-szor megtekertem.
Lekentem felvert tojással,díszítettem a magokkal.
Előmelegített 180C-os sütőbe sütöttem 15 percig.
Tálaláskor,mindenki letör egy csavart csíkot ,nem kell szeletelni és nem is morzsálódik:)
A másik kedvenc töltelék a fokhagymás tejföl,de csak a képzelet szab határt az ötletelésben.
Annyira mutatós! Mindig megcsodálom annál, aki megsüti. Egyszer én is elkövetem...
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, erősen kipróbálós :)
VálaszTörlésCsodásan néz ki! Nagy sikert aratna nálunk pizzakrémes töltelékkel. Vittem is:-)
VálaszTörlésTényleg annyira mutatós. Olyan régóta készülök megsütni én is Limarától ezt és az ehhez hasonló napraforgókat - most adtál hozzá egy löketet. :D
VálaszTörlésMilyen szépséges lett! :) Nekem is ki kellene már próbálni! :)
VálaszTörlés