2012. június 10., vasárnap

Epres-túrótorta


Újra és újra elcsábulok,hogy linzertortát süssek.
Aztán a családom újra és újra emlékeztet,hogy ők a piskóta alapú tortát szeretik!Persze elfogy és ízlik,de a "az alja nem annyira finom anya"mindig elhangzik:)
Epres-túrótorta
Hozzávalók az alaphoz:
-30dkg liszt
-20dkg vaj
-10 dkg cukor
-1 tojássárgája

A túrós rész:
-25 dkg túró
-15 dkg tejföl
-3 tojás
-8 dkg cukor(kóstoljátok)
-5 dkg vaj
- 1 púpos ek liszt

A teteje:
-30dkg eper
-1 cs. tortazselépor
-3 ek. cukor


1. A linzer hozzávalóit gyorsan összegyúrom,majd kinyújtom és kibélelek vele egy piteformát. amíg a túrós rész készítem ezt hűtőbe teszem.
2. A túrós rész hozzávalóit összekeverem :)
3.15 perc pihenés után a linzeralapot vaksütéssel elősütöm,majd a túrókrémet rátéve még kb.45 percig sütöm 170 c-on.
akkor jó,ha már nem folyik,de még remegős.
4.Itt jön a neheze:teljesen ki kell hűteni,ez több órát is igénybe vesz.
5.Ha kihűlt,rászeletelem az epret,és  a csomagoláson található utasítás szerint leöntöm a zselével.
6.Ismét hagyom dermedni.
Ha jól kidermedt szépen szeletelhető!





3 megjegyzés:

  1. Pedig én is ezt a tésztát szeretem jobban! :)) Gyönyörű pite-tortát sütöttél, és isteni finom lehet!! :))

    VálaszTörlés
  2. Én is rögtön elcsábulok a tortád láttán... Nagyon szép! :)

    VálaszTörlés