2014. május 16., péntek

Spárgás -krémsajtos lepény

A spárga néhány éve "becsapódott" a konyhámba ..és ott is maradt.Imádom,de csak a zöldet :)
Nem kell pucolni,csak a végét letörni és már használható is.Nekem valahogy frissebb ,roppanósabb mint a fehér:)
Amíg tart a szezon sűrűn készül belőle krémleves ,kerül rántottába is,tekeredik köré bacon vagy csirkemell esetleg csirkecombfilé és a tésztáknak is nagy barátja :)
Most egy gyors lepény készült vacsorára abból amit a hűtőben találtam.Igazi tavaszi finomság lett.
                 






Hozzávalók:
- 27 dkg vajas - leveles tészta(én most frisset használtam)
-20 dkg tejszínes krémsajt
-2 szál újhagyma
-parmezán sajt
-1 köteg zöldspárga
-1-2 paradicsom
-3 csík szeletelt bacon
-só,bors

A sütőt előmelegítem 180C-ra.
Egy pitetálba beleegyengetem az előre kinyújtott leveles tésztát.
A krémsajtot összekeverem a felvert tojásokkal, reszelt sajttal és a felkarikázott újhagymával.Picit sózom,borsozom.
Ezt a keveréket ráöntöm a vajas tésztára.
A spárgát szépen belesorakoztattam a krémsajtos keverékbe.A feldarabolt paradicsomot és bacont rászórom a tetejére,kevés sajtot reszelek még rá és irány a sütő.
Kb. 18-20 perc alatt megsül.

A sajtnál azért nem írok mennyiséget,mert ízlés dolga ki mennyire szereti a parmezánt.Természetesen helyettesíthető más sajttal is.

3 megjegyzés:

  1. Tetszik! Én is "nagy barátja" vagyok a spárgának (is)... Fehérnek, zöldnek...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik!! A rózsacsokrod is. :)
    Mindenkitől azt hallom, hogy a zöld spárgát szereti jobban... Valahogy én is. :)

    VálaszTörlés
  3. Milyen egyszerű és milyen finom. Vettem spárgát, lehet így végzi... nagyon guszta!

    VálaszTörlés