Magam szórakoztatására és családom ,barátaim kedvére elkezdtem ezt a blogot írni!Főleg saját (és mások) sütireceptjei kerülnek majd ide és minden egyéb ami említésre méltó:)
Az egyik kedvenc zöldségem a rebarbara,így hát kezdjünk ezzel:
Rebarbarás-eper torta Emmának |
a piskótához:
-8 tojás
-8 ek. cukor
-4 ek. liszt
-2 ek. étkezési keményítő
- 2 ek. kakaó
Szokásos módon piskótát sütünk:
a krémhez:
-30 dkg eper
-3-4 szál rebarbara
-2-3 ek. barna cukor
Ebből egy jó kis lekvárt főzünk(kb 10 perc) ,majd hozzáadunk 6 db beáztatott , kinyomkodott lapzselatint.
-4 dl tejszín(hulala)
-25 dkg mascarpone
-ízlés szerint cukor
A tejszínt felverjük, hozzákeverjük a mascarponét a cukrot , legvégül a langyosra hűlt epres lekvárt.Háromfelé vágjuk a piskótát,majd a krémmel betöltjük és csatos tortaformában legalább3 órát,de jobb egy éjszakát állni hagyjuk.Másnap kivéve a formából díszítjük:jelen esetben 2 dl tejszínnel és étcsokiba forgatott eperrel.
:)
VálaszTörlésCsodálatos!!!:-))
VálaszTörlésKöszönöm!:)
VálaszTörlésIsteni kezdés! Nagyon finom lehetett :)
VálaszTörlés:)Az volt!
VálaszTörlésGyönyörű torta!! Leld sok örömet a blog írásban!! :))
VálaszTörlésKöszönöm szépen:)
VálaszTörlés