2012. május 8., kedd

Rebarbarás -eper torta

Kedves Mindenki!
Magam szórakoztatására és családom ,barátaim kedvére elkezdtem ezt a blogot írni!Főleg saját (és mások) sütireceptjei kerülnek majd ide és minden egyéb  ami említésre méltó:)
Az egyik kedvenc zöldségem a rebarbara,így hát kezdjünk ezzel:
Rebarbarás-eper torta Emmának

Hozzávalók:
a piskótához:
                   -8 tojás
                   -8 ek. cukor
                   -4 ek. liszt
                   -2 ek. étkezési keményítő
                   - 2 ek. kakaó
Szokásos módon piskótát sütünk:
a krémhez:
                  -30 dkg eper
                  -3-4 szál rebarbara
                  -2-3 ek. barna cukor
             
Ebből egy jó kis lekvárt főzünk(kb 10 perc) ,majd hozzáadunk 6 db beáztatott , kinyomkodott lapzselatint.
                 -4 dl tejszín(hulala)
                 -25 dkg mascarpone
                 -ízlés szerint cukor
 A tejszínt felverjük, hozzákeverjük a mascarponét a cukrot , legvégül a langyosra hűlt epres lekvárt.Háromfelé vágjuk a piskótát,majd a krémmel betöltjük és csatos tortaformában legalább3 órát,de jobb egy éjszakát állni hagyjuk.Másnap kivéve a formából díszítjük:jelen esetben 2 dl tejszínnel és étcsokiba forgatott eperrel.

7 megjegyzés: