2014. január 7., kedd

Frankfurti leves

Nagyon szeretjük a leveseket,bár ez nem látszik a blogon :)
Anyukám foglalkozása "htb. " volt így mindennap 2-3 fogásos ebéd várt minket.Levest enni pedig kötelező volt :)
Szerencsére ez nem jelentett problémát .



                                   
Hozzávalók:
- 5 dkg bacon szalonna
-1-2 ek olaj
-1 kis fej hagyma
-2 gerezd fokhagyma
-1 kis fej kelkáposzta
-3-4 szem krumpli kozkázva
-húsleves vagy víz
-só,bors
-köménymag

-2 ek. olaj
-2 ek.liszt
-pirospaprika
-1 kis doboz tejföl

-2-3 virsli

A bacon szalonnát megpirítom az olajon,hozzáadom az apró kockára vágott hagymát.Aranyszínűre pirítom.
Ezután hozzáadom a káposztát,a krumplit és a fokhagymát.Felöntöm  annyi húslevessel ami ellepi,fűszerezem és addig főzöm amíg  a krumpli puha lesz.

Ekkor az olajból és lisztből és paprikából  rántást készítek,majd hozzáadom a tejfölt.
A virslit a levesbe karikázom,néhány perc múlva pedig  a forró levessel felhígított tejfölös rántást is hozzáadom.Megvárom míg újra forr és elzárom a lángot.

2 megjegyzés:

  1. Talán a menzán ettem utoljára, pedig nagyon szeretem! Kis is próbálom a családon a jövő héten. :)

    VálaszTörlés
  2. Guszta, mi is nagyon szeretjük, a gyerekek időnként még kérik is! :)

    VálaszTörlés