Ezt a gyors kis fincsi étket Limaránál láttam és már régóta sütöm.
A gyerekek sokadik kedvence.
Hozzávalók:
-50 dkg liszt
-2 dkg élesztő
-3 ek. olaj
-3 dl víz
-1,5 kk. só
A tésztát dagasztógéppel összegyúratom:)
1/2 órára félreteszem.
Majd 8 gombócot formázok és 5 percig pihentetem.
Majd kerekre nyújtom. Az egyik lapra most kolbászt szeleteltem és sajtot reszeltem és befedtem egy másik lappal.
Száraz ,forró serpenyőben egyik,majd másik oldalát is megsütöm kb.3-4 percig.
Ebből az adagból 4 lepény lesz.
Kettőre sajtot és aprított petrezselymet szórtam.
Bármilyen tölteléket elbír.
Volt már nálunk sonkás,darált husis ragus,fokhagymás tejfölös.
Salátával,fokhagymás tejföllel,paradicsommal is tálalható.
Finom,gyors kis vacsora vagy második fogás lesz belőle.
Ezt ki kell próbálnom, tényleg finom lehet, és szuper hogy jól variálható :)
VálaszTörlés