A krém íze nagyon hasonlít a madártejére innen a neve szerintem..Igazi krémes finomság.
A tésztához:
-8 tojásfehérje
-8 ek.cukor
-8 ek. liszt
-1 csg.sütőpor
A krémhez:
-8 tojássárgája
-4 ek. cukor
-10 dkg liszt
- 1 rúd vanília kikapart magja
-8 dl tej
-20 dkg vaj vagy margarin
-10-15 dkg porcukor(ízlés dolga)
Tetejére:
-5 dl tejszín
-2 ek porcukor
-2 csg habfixáló
A tojássárgáját a cukorral a vanília magjaival és a liszttel elkeverem óvatosan hozzáadom a tejet,hogy ne legyen csomós.A kikapart vaníliarudat is beleszoktam dobni,amit majd a krém továbbdolgozásakor kiveszek.Ebből az egyvelegből a pudinghoz hasonlóan krémet főzök.
Amíg hűl a tésztából piskótát sütünk.
A fehérjéket habbá verjük a cukorral majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
180c-os sütőben 10-15 percig sütöm.
A vajat a cukorral kihabosítom,hozzáadom a főzött krémet.
Ezután a piskótára kenem és kicsit hidegre teszem.
1-2 óra múlva a tejszínt a cukorral és a habfix-el felverem majd vagy simán a krémre kenem és a tetejére reszelt csokit szórok...vagy habzsákkal csíkozom és tálaláskor a tetejét díszítem :)
A csodás rózsaszín-lilás horgolt kis terítő a drága Barátnő-Tesóm ajándéka :)) Itt is köszönöm :)
Gyönyörű szeletek, nagyon finom sütemény! :)
VálaszTörlésA kedvenc süteményem! Nekem ezt nem szabad megsütnöm, mert mindig én eszem meg a felét... :)
VálaszTörlésNagyon szép szeletek vannak Nálad.
Madártej...hm imádom. Szerintem ez is a kedvencem lehetne... El fogom készíteni!
VálaszTörlésNagyon szép! Szeretném ... :)
VálaszTörlés