Ő szederrel készítette én fekete és piros ribizlivel.
Hozzávalók:
-15 dkg liszt
-10 dkg vaj
-5 dkg cukor
-1 kis tojás sárgája
-1 citrom reszelt héja
A krém:
-4 dl tej
-2 tojás sárgája
-3 púpos ek. keményítő
-3 ek.cukor
-1 vanília kikapart belseje vagy vaníliás cukor
10-15 dkg ribizli
A habsipkához:
-3 tojás fehérje
-12 dkg porcukor
-1/2 citrom leve
A linzertésztát összegyúrom,majd kinyújtom és egy piteformába teszem majd vaksütéssel elősütöm.
15 perc 180C-os sütőben.
Amíg sül elkészítem a krémet.
A keményítőt,összekeverem a cukorral,a tojássárgákkal.
A tejet felteszem melegedni.
1 dl langyos tejet teszek a keményítős részhez majd amikor elkezd forrni a tej beleöntöm a tojásos egyveleget.
Besűrítem.Hagyom langyosra hűlni,közben elkészítem a habot.
A tojások fehérjét félig felverem,majd lassan hozzáadagolom a porcukrot,végül a citromlevet.
Addig verem míg fényes és jó kemény nem lesz.
Aztán összeállítom a sütit.
A linzer alapra kenem a krémet,majd megszórom a ribizlivel,rásimítom a habot.
180C-os sütőben még 10 percig sütöm.
Kihűlve,szeletelem.
Nagyon gusztusos! Nagyon tudnám szeretni!!!!
VálaszTörlésNa így voltam vele én is:))
VálaszTörlésNagyon gyorsan elmentettem, mert ez tényleg csodás.
VálaszTörlés