2012. augusztus 5., vasárnap

Duplacsokis muffin

Muffint  ritkán sütök,de ez azon kivételek egyike ami nagyon finom.




Hozzávalók:
-15 dkg étcsokoládé
-15 dkg vaj
-10 dkg cukor
-3 tojás
-4 dkg liszt
-csipet só
-5 dkg fehér csoki


Az étcsokit a vajjal és a cukorral vízgőz fölött felolvasztom.
Ha langyosra hűlt egyenként belekeverem a tojásokat,rászitálom a lisztet.és a sót.
A kibélelt muffin formákat félig töltöm a krémmel majd 5 percre beteszem a fagyasztóba.
Kiveszem,mindegyik tetejére teszek egy darabka fehér csokit és ráöntöm a maradék csokis masszát.






 Ezután egy órára ismét visszateszem a fagyasztóba.

200 C-ra előmelegített sütőbe teszem 10-15 percre.
Nem szabad nagyon kiszárítani hasonlóan a brownie-hoz.





Én most mentás tejszínhabbal és szederrel díszítettem.
Igazi tömör csokis élvezet.







4 megjegyzés:

  1. Én sem vagyok nagy muffin sütő, de ezt ki fogom próbálni, igazán jól néz ki!:-)

    VálaszTörlés
  2. Nekem is van egy finom csokis muffin receptem, de kipróbálom ezt is. Nagyon jól hangzik! :)

    VálaszTörlés
  3. Megyek megnézem:)Mert a gyerekeim,most rákattantak:)

    VálaszTörlés