Egyik kedvenc aprósütim lett az idén:)Bonbon Mániánál láttam, de az eredeti recept Piszkéé,Köszönet érte:)
Picit alakítva készítettem.
Picit alakítva készítettem.
Hozzávalók:
-20 dkg vaj
-15 dkg porcukor
-30 dkg liszt
-1 kk.vaníliakivonat
- csipet só
-1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
-15 dkg darált dió
-3 ek .baracklekvár
Étcsoki a díszítéshez.
A lisztet a vajjal elmorzsoltam,majd a többi hozzávalóval összegyúrtam.Egy éjszakára,de legalább 1 órára hűtőbe tettem.
A diót és a lekvárt összekevertem.
A tésztából kis gombócokat formáztam,majd a karalábévájó hátoldalával kis völgyet nyomtam bele.
Ebbe tettem a tölteléket.
170 C-ra előmelegített sütőbe 10 percig sütöttem.Ha világosra hagyjuk puhább,ha 1-2 percet még sül ropogósabb is kekszfélénk lesz.
Cukik:)
VálaszTörlésGuszta süti, nagyon klassz kép. Igazán jól mutatnak a díszek között! Kellemes Ünnepeket Kívánok :)
VálaszTörlésHej, könnyű annak, aki ennyire ráér, így kényezteted a családot?? Én még dolgozom,sajna csak holnaptól tudok így készülődni!
VálaszTörlésKellemes Ünnepeket kívánok! Gabi
Gyönyörűek, kis harapnivaló finomságok:)Nagyon megfontolom belefér-e még az időmbe, zserbót idén amúgy sem sütök:)
VálaszTörlés