2013. február 10., vasárnap

Túrós batyu karamellizált mangóval

Egy érett mangó árválkodott a gyümölcsöskosárban,fél kg túró a hűtőben.Valamit kellett kezdeni velük.
A kelt tészta mindig jöhet sosem okoz csalódást. Klasszikus túrós batyu megbolondítva.


Túrós batyu


Hozzávalók:
-60 dkg liszt
-3 tojássárgája
-8 dkg cukor
-3 dkg élesztő
-3 dl tej
-8 dkg olvasztott vaj
-csipet só

Töltelék:
-50 dkg túró
-ízlés szerint cukor
-1 citrom reszelt héja
-3 tojásfehérje habbá verve
-1 kk. vanilia pudingpor

-1 mangó(14 dkg tisztán)
-1 ek. barna cukor
-1 kk.vanilia pudinpor


A tészta hozzávalóit gépbe teszem és bedagasztatom.45-50 percre félreteszem kelni.
Addig elkészítem a tölteléket.
A mangót félbevágom,a húsát apró kockákra vágom.Természetesen a héja és a magja kuka.
A barna cukrot karamellizálom,majd hozzáadom  a mangót.Egyet -kettőt keverek rajta és meghintem a pudinggal.Ettől besűrűsödik kicsit és nem enged levet.Félreteszem hűlni.
A túrót ízesítem,majd töltés előtt hozzáadom a tojások felvert habját.



A tésztát kinyújtom kb fél cm vastagra ,majd pizzavágóval négyzetekre darabolom.Mindegyik négyzet közepébe teszek egy kanálka túrót,majd erre egy kis mangót.A négyzetek csücskeit átlósan összecsípem és tepsire teszem a batyukat.Még 20 percet hagyom kelni őket,majd felvert tojással lekenem és előmelegített 180 C-os sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm .Tálaláskor porcukorral hintem meg.
Nagyon finom,pikáns kis batyuk lettek.



7 megjegyzés:

  1. Te aztán jó nyálcsorgatóan tudod kiírni a finomságok nevét... :P Jaj, de jó lenne legalább csak egy harapás!! :o)

    VálaszTörlés
  2. :)Egy egészet is küldök Neked!

    VálaszTörlés
  3. Én is kérnék egyet!!! :))) Csodálatos lett, összefut a nyál a számban...

    VálaszTörlés
  4. Jön, hogy beleharapjak, annyira guszta! :-)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta. A karamellizált mangótól pedig nagyon finom lehet. :)

    VálaszTörlés
  6. Pompás párosítás! Nagyon guszták!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon fincsi lehetett a mangóval megbolondítva, jó ötlet! :)

    VálaszTörlés