A kelt tészta mindig jöhet sosem okoz csalódást. Klasszikus túrós batyu megbolondítva.
Túrós batyu |
-60 dkg liszt
-3 tojássárgája
-8 dkg cukor
-3 dkg élesztő
-3 dl tej
-8 dkg olvasztott vaj
-csipet só
Töltelék:
-50 dkg túró
-ízlés szerint cukor
-1 citrom reszelt héja
-3 tojásfehérje habbá verve
-1 kk. vanilia pudingpor
-1 mangó(14 dkg tisztán)
-1 ek. barna cukor
-1 kk.vanilia pudinpor
A tészta hozzávalóit gépbe teszem és bedagasztatom.45-50 percre félreteszem kelni.
Addig elkészítem a tölteléket.
A mangót félbevágom,a húsát apró kockákra vágom.Természetesen a héja és a magja kuka.
A barna cukrot karamellizálom,majd hozzáadom a mangót.Egyet -kettőt keverek rajta és meghintem a pudinggal.Ettől besűrűsödik kicsit és nem enged levet.Félreteszem hűlni.
A túrót ízesítem,majd töltés előtt hozzáadom a tojások felvert habját.
A tésztát kinyújtom kb fél cm vastagra ,majd pizzavágóval négyzetekre darabolom.Mindegyik négyzet közepébe teszek egy kanálka túrót,majd erre egy kis mangót.A négyzetek csücskeit átlósan összecsípem és tepsire teszem a batyukat.Még 20 percet hagyom kelni őket,majd felvert tojással lekenem és előmelegített 180 C-os sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm .Tálaláskor porcukorral hintem meg.
Nagyon finom,pikáns kis batyuk lettek.
Te aztán jó nyálcsorgatóan tudod kiírni a finomságok nevét... :P Jaj, de jó lenne legalább csak egy harapás!! :o)
VálaszTörlés:)Egy egészet is küldök Neked!
VálaszTörlésÉn is kérnék egyet!!! :))) Csodálatos lett, összefut a nyál a számban...
VálaszTörlésJön, hogy beleharapjak, annyira guszta! :-)
VálaszTörlésNagyon guszta. A karamellizált mangótól pedig nagyon finom lehet. :)
VálaszTörlésPompás párosítás! Nagyon guszták!
VálaszTörlésNagyon fincsi lehetett a mangóval megbolondítva, jó ötlet! :)
VálaszTörlés