Legközelebb a cukros fahéj elmarad,mert a cukor csak plusz kalória és így töltve nincs is rá szükség.Persze így is nagyon finom volt,de nem szeretem mikor a cukor ropog a fogam alatt :)A fahéjat meg becsempészem más módon .
Vaníliás szedres csavart |
Hozzávalók:
-60 dkg liszt
-1 tk só
-1 tojás
-2 tojássárgája
-3 ek cukor
-3 dl tej
- 6 dkg puha vaj
-3 dkg élesztő
Töltelék:
-3 dl tej
-3 ek cukor
-1 csg vaníliapuding
-1 tálka fagyasztott szeder
Forgatáshoz:
-5-6 ek cukor
-1 nagy ek fahéj
A tésztát géppel bedagasztottam.Félretettem ,amíg duplájára kelt.
Addig megfőztem a pudingot,letakartam folpackkal,hogy ne bőrösödjön hűlés közben.
A tésztát 12 részre osztottam .Mindegyiket hosszúkás kb .15*25 cm-esre nyújtottam.
A felső harmadukra tettem egy csík pudingot,majd rá egy sor szedret.A tészta 2/3-ától lefelé rácsozóval becsíkoztam.(lehet pizzavágóval is bevagdosni)
A pudingos résztől kezdve feltekertem és sütőlapos tepsire tettem.
Hagytam hogy újrakeljenek még egy jó fél órát,majd 180C-ra előmelegített sütőben 15-18 percig sütöttem.
Amikor megsültek,forrón lekentem őket vajjal és a fahéjas cukorba forgattam.
Jaj.... :) Gyönyörű! és milyen finom lehet.
VálaszTörlésMilyen jó ötlet volt a csavar, és mennyire finom lehetett! :) Viszem is a receptet! :)
VálaszTörlésEz nagyon jó ötlet! Szuperül néz ki és finom is! Jó lesz uzsonnára a gyermekeimnek:-)
VálaszTörlésOh, ez kínzás kategóriás! Minden megvan benne hogy nagyon szeressem!!!
VálaszTörlésMilyen guszták! Jó ötlet a rácsozó. nekem is van, legközelebb alkalmazom. Nagyon guszták!
VálaszTörlésKöszönöm mindenkinek!! Vigyétek,nagyon finom!! :)
VálaszTörlésAmikor v.melyik nap megláttam a Fb-on ezeket a csodás kettévágott kalácskákat hmmm... akkorákat nyeltem... csuda guszták! Annyira finom lehetett! :P
VálaszTörlés