2013. május 9., csütörtök

Epres túrótorta sütés nélkül

Amikor Neánál megláttam  a torta gyönyörű képeit,szinte azonnal nekiláttam volna. Csodafinom,magyar epret kaptam a szegedi piacon.Ballagáson voltunk ,de természetesen piacoztam is.A mi városunkban,nagyon gyér a kínálat ,így minden alkalmat kihasználok,ha jó piacot látok :)


Epres túrótorta


Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
-50 dkg túró
-12, 5 dkg vaj
-20-25 dkg cukor(én 15-öt tettem)
-3 ek. tejföl
-1 citrom héja és ízlés szerinti leve
-1,5 dl tej
-3 púpos tk.porzselatin


A tetejére:
-40-50 dkg eper

A vajat ,tejfölt,cukrot jól kikeverem.
Hozzáadom a citrom héját és levét,majd a túrót.Jól összekeverem és hozzáadom a forró tejben feloldott zselatint.
 Nekem elég folyós volt így és mivel nem akartam hogy kifolyjon a formából 1/2 órát  a tálban hagytam hűlni és csak utána öntöttem  bele.
2-3 órára hűtőbe tettem .
Tálaláskor a tetejére halmoztam az epret.





Ha valakinek úgy teszik gyümölcszselével  így is készítheti a tetejét.

Egyetlen egy baja volt ,pillanatok alatt elfogyott.
Ez a habos könnyű krém,jól illenék egy könnyű piskóta tetejére is :)






2 megjegyzés:

  1. Láttam én is Neánál, de itt nálad is gyönyörű:) Nekem mindkettő változat teszik, de ez az eperrel megrakott a legjobb.

    VálaszTörlés
  2. Én is láttam és le voltam nyűgözve. Itt is. Nagyon guszta! Na, csak jöjjön az az eper szezon...

    VálaszTörlés