Persze ezt még a zöldségesnél vettem és könnyű kis vacsora lett belőle .
Töltött cukkini |
-4 gömb cukkini(normál is lehet,de akkor elég 2)
-10 dkg bacon
-1 dl bulgur (kuszkusz,rizs)
-2 dl forró víz
-1 újhagyma ,zöldjével együtt
-4 szem kis gomba
-1 paradicsom
-kb. 5 dkg reszelt sajt
-só,bors
-kakukkfű
-petrezselyemzöld
A cukkini tetejét levágom.Belsejét karalábévájóval kiszedtem.A magos részt kidobtam.
A bulgurt egy lapos tálba tettem,felöntöttem forrásban lévő vízzel,megsóztam és letakartam.
20 perc alatt felszívja a vizet és megduzzad.
Egy serpenyőbe ropogósra pirítottam a bacont.Hozzáadtam a karikára vágott újhagymát és a kakukkfüvet.Pici sütés után a szeletelt gombát,a cukkini belsejét is hozzáadtam és néhány percig pirítottam,levettem a tűzről.
A bulgurt hozzákevertem a raguhoz és beleszórtam a petrezselyemzöldet is.
A cukkiniket megtöltöttem ,rászeleteltem a paradicsomot és megszórtam a sajttal.
180C-os sütőbe 25 percig sütöttem.
Nagyon laktató,finom étel.
Ha nem ennyire zsenge a cukkini egy picit előfőzöm vagy sütöm fólia alatt.
Nálunk is gyakori "vacsora-vendég" nyáron a töltött cukkini. A bulgurt pedig nemrég fedeztem fel és szerettük meg, így mentve is a recept! :)
VálaszTörlésHűűű, az egész nagyon guszta, most már csak gömbcukkinit kellene beszereznem valahol. Aranyosak a kis kalapok a tetején.
VálaszTörlésJaj de helyesek és imádjuk is a cukkinit, minden formában. A bulgur pedig szinte első helyre lépett a köretek között, na jó, a krumplit nem tudja leleőzni:)
VálaszTörlésVettem én is, most csak a tölteléket kéne megálmodjam... Nagyon guszta!!!
VálaszTörlés