Egyszerű,gyors,hűs finomság.
Bármilyen gyümölccsel készülhet.
Nálunk most "málnaszezon" van :)
Hozzávalók a piskótához:
-4 tojás
-4 ek.cukor
-2 ek.liszt
-1 ek.étkezési keményítő(ha nincs akkor liszt)
-1 ek.kakaó
Krém:
-4 dl sűrű joghurt
-4 dl habtejszín
-8 dkg porcukor
-2 ek. zselatin(vagy 2csg.zselatinfix)
-1 citrom héja
-25 dkg málna
Díszítésnek:
-2 marék málna
-5 dkg csokiforgács
A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verem.A sárgáját a cukorral kihabosítom.
Hozzáadom a lisztes-keményítős- kakaós keveréket.Végül óvatosan beleforgatom a tojáshabot.
Sütőpapírral alul bélelt tortaformába öntöm ,180C-os sütőbe 20 perc alatt megsütöm.
Amikor a kihűlt,visszateszem a formába a lapot és visszacsatolom a forma oldalát.
A joghurtot a cukorral,a citromhéjjal és a zselatinnal összemelegítem.
Nem szabad forralni,csak annyira melegíteni,hogy a zselatin felolvadjon.
A tejszínt felverem és belekeverem a langyos joghurtba.Végül beleforgatom a gyümölcsöt.
Lehet turmixolni is a málnát akkor rózsaszín lesz a torta.Én most csak beleforgattam így márványos lett a végeredmény.
Ha zselatinfixxel dolgozom akkor a tejszínt felverem .A joghurtot a cukorral és a fixxel szintén jól kikeverem.Végül a két krémet összekeverem és hozzáadom a gyümölcsöt.
Jó pár órára hűtőbe teszem és tálaláskor díszítem.
Ha gyorsan kell dermednie a fagyasztóba szoktam tenni egy órára és utánna hűtőbe.
Könnyed,üdítő ,finom.Imádjuk :)
Gyönyörű fotók és csodás torta! :) Most kezd érni a málnánk, sütnöm kell vele egy ilyen tortát! :)
VálaszTörlésMár a FB.-on is megcsodáltam, ott is odáig voltam érte. Ezek a friss, könnyű, nyári torták a kedvenceim. Nagyon gusztán fest!!!
VálaszTörlésCsodaszép!
VálaszTörlésNagyon szép !
VálaszTörlésNagyon szép! Csak finom lehet!!!
VálaszTörlésMicsoda fincsiség! Málnarajongók vagyunk, feltétlen kipróbáljuk! :)
VálaszTörlésPompásan néz ki!
VálaszTörlés