Ja és nyaralni is kéne,vagy pihenni,olvasni,gyerekkel lenni többet.Megoldom,legfeljebb nem alszom...annyit :)
Szóval most olyan cseresznyéhez jutottam ami nagyszemű,ropogós és nem kukacos!!Ilyen nincs is.Gyorsan készült is pite,dzsem és csak úgy magába is ettük.
Nálam a cseresznye csak a meggy után jöhet akkor is csak frissen,de ez annyira gyönyörű volt,hogy muszáj volt valami mást is csinálni belőle.Mivel a cseresznye seízű így meggyel ízesítettem a dzsemet :)
Cseresznyedzsem meggyel |
Hozzávalók:
-1 kg cseresznye tisztán mag nélkül
-1/2 kg meggy tisztán mag nélkül
-15 dkg cukor
-1 csg. Haas zselésítő 3:1-ben
-1 citrom héja és leve
A gyümölcsöket egy vastag falú edénybe teszem.Botmixerel turmixolom tessék-lássék módon,hogy egész darabok is maradjanak benne.
Hozzáadom a citrom héját és levét majd felteszem főni.
10-15 perc főzés után hozzákeverem a cukros zselésítőt majd még 5-7 percig főzöm.
Forrón üvegbe töltöm,5 percre fejrefordítom az üvegeket,hogy vákum képződjön,majd visszafordítva hagyom kihűlni.
Ez egy gyorsabb változat,természetesen lehet több cukorral,zselésítő nélkül,száraz dunsztban is készíteni.
Nagyon finom lehet, isteni a színe :)
VálaszTörlésÉn is versenyt futok örökké..De így van jól. A lekvárnak nagyon szép lett a színe!
VálaszTörlésÉn is imádom a színét ...is!
VálaszTörlés