2014. február 5., szerda

Kakaós csiga

Egy örök  és régi klasszikus.Anyukám nem készített anno viszont a nagynéném igen. Az első kóstolás óta nagy kedvenc.


                         
                           

Hozzávalók:
-50 dkg liszt
-2,5 dkg élesztő
-6 dkg cukor
-2 tojássárgája
-pici só
-kb. 3 dl tej
-6 dkg olvasztott vaj

Töltelék:
-5 dkg olvasztott vaj
-porcukor
-kakaó



A vaj kivételével,a többi hozzávalóból megdagasztom a tésztát. 5-10 perc után hozzzáadom az olvasztott vajat és azt is beledolgozom.Szép fényes,hólyagos kalácstésztám lesz.
Kelesztőtálban hagyom a duplájára kelni.
Amikor megkelt  3-4 mm vékony téglalappá nyújtom és megkenem az olvasztott vajjal.
Szitán keresztül megszórom kakaóval,majd porcukorral.A kakaót nem sajnálom,mert jó csokisan szeretjük.A cukor pedig ízlés dolga.
Ezután feltekerem,a tekercset kb 2 cm-es szeletekre vágom és tepsire sorakoztatom.
30 percet pihentetem ,majd előmelegített 180C-os sütőben 18-20 percet sütöm.

   





                   Amikor kész forró vaníliás tejjel meg lehet picit locsolgatni akkor puha szaftos marad.Ha nem akkor a szélén ropogós belül puha lesz.Mi ígyis-úgyis szeretjük :)

                                 

5 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek lettek, jaj de megkívántam.

    VálaszTörlés
  2. Ó... de szépek! Látszik rajtuk, nagyon-nagyon finomak! :)

    VálaszTörlés
  3. De jó képek! Milyen szuper ládikád van. Honnét? Jó lenne ilyen világos háttár, hogy jön a tavasz... Ja és a kakaós csiguszok nagyon guszták. Gondolom a fiaid kezet csókoltak értük... :o))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm:) A "ládikám" azuram "kacatai " közül való..:DD

      Törlés
  4. Köszönöm Nektek ! Igen Kriszti..a srácok nagyon örültek! :))

    VálaszTörlés