Egy gyors ,finom gyerekbarát ebéd.
A gyerekek ha tehetnék örökké csirkemellet ennének bármilyen formában.Persze mi meg próbáljuk formálni az ízlésüket,több-kevesebb sikerrel.Az utóbbi időben már inkább a több felé hajlik a mérleg nyelve.A szószos ételek nagy kedvencek ,ezt csirkecombbal vagy csirkemellel készítem.
Hozzávalók:
-8 csirke felsőcomb/ 1 kg csirkemell
-2-3 gerezd fokhhagyma
-só,bors
-pici olaj
A szószhoz:
-10 dkg angol vagy baconszalonna
-10 dkg füstölt sajt
-2 dl ketchup
-5 dl főzőtejszín
-petrezselyemzöld
A fohagymát megpucolom,csíkokra vágom és a csirkecombokon vágást ejtve bedugdosom a résekbe.Sózom,borsozom.
Egy tűzálló tálat kikenek kevés olajjal,beleteszem a fűszerezett csirkecombokat,majd leöntöm a mártással.
Ehhez pedig a szalonnát felcsíkozom,a sajtot lereszelem,majd az összes hozzávalót összekeverem.
Ha csirkecombot sütök lefedem alufóliával a tálat és kb.30-40 percig sütöm így ,majd alufólia nélkül még 10 percig pirítom.
Ha csirkemellből készül akkor alufólia nélkül sütöm végig.Tálaláskor petrezselyemzölddel megszórom.
Köretnek most zelleres krumplipüré készült.
A recept egy régi Nők Lapjából van és ha jól emlékszem Stahl Juditos :)
Ez nagyon finom Andi, hasonlóan szoktam készíteni én is (S. Judit receptje alapján), nem csodálom, hogy a gyerekek imádják - Milán is szereti. :)
VálaszTörlésOlyan szépségesen, kívánatosan tálaltad, hogy én már reggelire is megenném... :D
Nagyon guszta! El is mentem magamnak. Andi, ismered a "nem lehet abbahagyni csirkét"? Rögtön az jutott róla az eszembe.. Az is nagyon finom!
VálaszTörlésNem ismerem,de kíváncsivá tettél :)
TörlésJól hangzik és jól is néz ki, a fiam nagy ketchup-rajongó, tutira díjazná! :)
VálaszTörlésAz biztos :)
Törlés