2014. március 3., hétfő

Medvehagymás rizsgolyó

A kertben már 5-10 cm-es medvehagymák jelzik,hogy itt a tavasz:) Ez a rizsgolyó még a fagyasztóürítési project része volt.Már nagyon várom,hogy  frisset használhassak.
A blogon található  pesto,lepcsánka,töltött csirkemell, töltött dagadó ,sós kiflik mind-mind medvehagymával :))
Most köretnek készültek a golyóbisok,de remek étel önmagában is egy friss salátával.



                       

                         


Hozzávalók:
-35 dkg rizs(1,5 bögre)
-2 ek.olaj
-3 bögre víz( a rizs mennyiség kétszerese)
-15 dkg reszelt sajt
-5 dkg vaj
-2 tojás
-medvehagyma
-só,bors

A forgatáshoz:
-zsemlemorzsa

A sütéshez :
-olaj


2 ek. olajon átforrósítom a rizst,felöntöm a vízzel,sózom és fedő alatt addig főzöm amíg az összes vizet felszívta.Elzárom a lángot és 5 percet hagyom állni.
Utánna hozzáadom a reszelt sajtot,a vajat és az apróra vágott medvehagymát.Megborsozom,ha kell még sózom és jól összekeverem.Megvárom amíg kihűl.Közben néhányszor átkeverem,hogy a sajt ne álljon össze.
Ha kihűlt hozzáadom a 2 felvert tojást,jól elkeverem.

Apró gombócokat formázok(kézzel), meghempergetem zsemlemorzsában és forró olajban arnybarnára sütöm.

A formázás kissé ragacsos munka,de megéri :)

3 megjegyzés:

  1. Iszonyat jól hangzik, megéri a ráfordított melót! <3

    VálaszTörlés
  2. Épp ma láttam a közértben medve hagyma csokrot. Gondoltam kéne venni, de nem volt ötletem, hogy hirtelen mit tegyek vele. Majd később. Úgy is most kezdődik csak a szezonja. Rizsgolyóba viszont nagyon jó lehet!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon fincsi lehet, már önmagában a rizsgolyó is tetszik, hát még medvehagymás ízesítéssel! :)

    VálaszTörlés