2013. január 7., hétfő

Grissini

Úgy érzem ez tökéletes lett.
Lehet ,hogy túlzásba estem a hozzávalókat tekintve,de mennyei lett elhihetitek:)
Az olaszok kenyérrudacskája, melynek ízesítése  végtelen  számú variációban lehetséges(bazsalikom,rozmaring,oregano,fokhagyma,hagyma,zsálya,aszalt paradicsom,különféle magvak,ropogósra sütött bacon, olajbogyó,stb.
Grissini
Hozzávalók:
-30 dkg sima liszt
-5 dkg kukoricaliszt
-1,5 dkg élesztő
-2 dl víz
-4 ek olaj(nálam a paradicsom olaja)
-1 lapos ek.friss aprított rozmaring
-1 tk só
-4 szelet feketeerdei sonka apróra vágva
-4 -5 szelet aszalt pradicsom aprítva

Hempergetéshez:
-durva szemű só
- szezám és lenmag

A hozzávalókból a dagasztógép segítségével tésztát gyúrtam.Félretettem kelni.
30-40 perc után jó 1 cm-e vastagságúra nyújtottam,majd pizzavágó segítségével felcsíkoztam kb.0,5 cm-es csíkokra.

Kiterítettem egy sütőpapírt amit megszórtam szezámmag és durva szemű só keverékével.
A csíkokat megsodortam ,hogy kerekek legyenek,majd ezen a sós papíron is meggurítottam és áttettem egy sütőlapos tepsire a rudakat.




A másik felét lenmag és só keverékébe forgattam.Lehet reszelt sajtba ,mákba is forgatni,ki mit szeret.
A rudakat 200C-ra előmelegített sütőbe sütöttem 10 percig.Kiszárítani nem szabad.



Előételként mártogatósokhoz, vékony sonkát rátekerve,salátákhoz, krémlevesekhez,borkorcsolyaként vagy csak úgy magába is mennyei ropogtatnivaló.


4 megjegyzés:

  1. Szeretem az ilyen sós nasikat. Két nagyon különböző grissini receptem is van, és mindkettőt pontosan 1 éve készülök megsütni. :D Na, talán majd mostanában... :-))
    Olyan kívánatosan ropogtatni valók a tieid is. :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Mindenképp süss,mert nagyon finom és semmihez se hasonlítható!

      Törlés
  2. Nagyon guszták, szívesen elropogtatnék egy párat. :)

    VálaszTörlés
  3. Igen, vagy csak úgy magába... tökéletesek, jöhetnek! :)

    VálaszTörlés