A lapok napokkal előbb megsüthetők, tölteni is lehet 1-2 nappal korábban, úgyis kell legalább egy éjszaka hogy átpuhuljon.
Hozzávalók:
-50 dkg liszt
-1 csg sütőpor
-15 dkg zsír
-20 dkg porcukor
-2 tojás
-1-2 ek. tejföl
-sűrű szilvalekvár
Krém:
-3 dl tej
-2 ek.liszt
-2 csg. (bourbon) vaníliás cukor
-15 dkg porcukor
-15 dkg vaj vagy margarin
Tetejére:
-5 dkg étcsokoládé reszelve
A tészta hozzávalóit összegyúrom,4 egyenlő részre osztom.
Lisztezett deszkán kinyújtom az elsőt kb.33x25 cm-es téglalappá.
Sütőlemezre teszem.Megkenem szilvalekvárral.(Ne sajnáljuk belőle)
Erre ráborítom a második kinyújtott lapot.
180C-ra előmelegített sütőben kb.15 perc alatt megsütöm.
Ezt a folyamatot újra megismétlem.
Hagyom kihűlni a 2 szilvalekváros lapot.
A krémhez a lisztből,vaníliás cukorból tejjel sűrű krémet főzök.Azt is kihűtöm.
A vajat habosra keverem a porcukorral és hozzáadom a már kihűlt főzött krémet.
A krém felét rákenem az egyik lapra,ráteszem a másik lapot,majd arra rákenem a maradék krémet.
Egy éjszakára hűvös helyre teszem.
Másnap ráreszelem a csokoládét .
A visszajelzésekből arra a következtetésre jutottam,hogy sokan több krémmel szeretitek .Ha Te is így szereted akkor készíts dupla adag krémet.Azt mindenképpen tudjátok,hogy az eredetivel is finom puha krémes lesz :)
Nagyon guszta! :) Szívesen megkóstolnám, mentem is a receptet. :)
VálaszTörlésEz gyönyörűséges és nagyon finom lehet! Úgyis épp alternatívákat keresek a házi szilvalekvárom legkülönbözőbb felhasználásához. :))
VálaszTörlésGerdinél láttam hasonló sütit, csak ott lekvár helyett meggyel készült! :) Nagyon guszta, szilvalekvárral is nagyon-nagyon fincsi lehet! :)
VálaszTörlésNekem is nagyon megtetszett, szeretem a szilvalekvárt! :)
VálaszTörlésDe jó kis recept! Máris vittem! :o)
VálaszTörlésSzép és guszta! A receptjét én is vittem:-)
VálaszTörlés