2013. szeptember 30., hétfő

Szilvalekváros krémes szelet

Egy családi recept,amit nemrég fedeztem fel.Azóta viszont sűrűn előfordul,főleg ha nagy társaságnak vagy előre kell sütni.
A lapok napokkal előbb megsüthetők, tölteni is lehet 1-2 nappal korábban, úgyis kell legalább egy éjszaka hogy átpuhuljon.
   

                                             
Hozzávalók:
-50 dkg liszt
-1 csg sütőpor
-15 dkg zsír
-20 dkg porcukor
-2 tojás
-1-2 ek. tejföl

-sűrű szilvalekvár


Krém:
-3 dl tej
-2 ek.liszt
-2 csg. (bourbon) vaníliás cukor

-15 dkg porcukor
-15 dkg vaj vagy margarin

Tetejére:
-5 dkg étcsokoládé reszelve

A tészta hozzávalóit összegyúrom,4 egyenlő részre osztom.
Lisztezett deszkán kinyújtom az elsőt kb.33x25 cm-es téglalappá.
Sütőlemezre teszem.Megkenem szilvalekvárral.(Ne sajnáljuk belőle)
Erre ráborítom a második kinyújtott lapot.
180C-ra előmelegített sütőben kb.15 perc alatt megsütöm.

Ezt a folyamatot újra megismétlem.

Hagyom kihűlni a 2 szilvalekváros lapot.

A krémhez a lisztből,vaníliás cukorból tejjel sűrű krémet főzök.Azt is kihűtöm.
A vajat habosra keverem a porcukorral és hozzáadom a már kihűlt főzött krémet.
 A krém felét rákenem az egyik lapra,ráteszem a másik lapot,majd arra rákenem a maradék krémet.
Egy éjszakára hűvös helyre teszem.
Másnap ráreszelem a csokoládét .


A visszajelzésekből arra a következtetésre jutottam,hogy sokan több krémmel szeretitek .Ha Te is így szereted akkor  készíts dupla adag krémet.Azt mindenképpen tudjátok,hogy az eredetivel is finom puha krémes lesz :)
                                     
                                       

6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! :) Szívesen megkóstolnám, mentem is a receptet. :)

    VálaszTörlés
  2. Ez gyönyörűséges és nagyon finom lehet! Úgyis épp alternatívákat keresek a házi szilvalekvárom legkülönbözőbb felhasználásához. :))

    VálaszTörlés
  3. Gerdinél láttam hasonló sütit, csak ott lekvár helyett meggyel készült! :) Nagyon guszta, szilvalekvárral is nagyon-nagyon fincsi lehet! :)

    VálaszTörlés
  4. Nekem is nagyon megtetszett, szeretem a szilvalekvárt! :)

    VálaszTörlés
  5. Szép és guszta! A receptjét én is vittem:-)

    VálaszTörlés