2014. január 16., csütörtök

Tejszínes -hagymás karaj

Igazából ez az étel  szűzpecsenyéből készül(ne),de mivel nagyon szeretjük,ezért elkészült egy kevésbé költséges,de ugyanúgy finom változata .Ígyis-úgyis nagyon szeretjük .


                                             





Hozzávalók:
-70-80 dkg karajfilé
-3-4 ek.olaj
-50 dkg vöröshagyma
-2,5- 3dl húsleves vagy víz
-1 ek.liszt
-5 dl tejszín
-1 kk. curry
-só,bors
-petrezselyemzöld


A karajt vékonyan felszeletelem.Sóval borssal fűszerezem és erős lángon néhány perc alatt átsütöm.
Hőálló tálba rakom.
A visszamaradt olajon átforgatom a félkarikára szeletelt hagymát.Rászórom a lisztet és a curryt.
Felöntöm a húslével és a tejszínnel.Amikor fölforrt az egészet ráöntöm a húsra.
Előmelegített 180C-os sütőben kb 20-25 percet alufólia alatt,majd 10 percet anélkül sütöm.
Amikor kész  a tetejét megszórom aprított petrezselyemmel.
Nyáron a hagymás alapba 1-2 kockára vágott paradicsom is kerül.
Amennyiben szűzpecsenyét használok nem fedem be alufóliával a sütőtálat,mert úgyis tökéletesen átpuhul.



3 megjegyzés:

  1. Vittem is a receptjét, mert már a gyomrom is megkordult miatta.. Nagyon guszta étel!!

    VálaszTörlés
  2. Nekem így is jöhet karajjal....nagyon is! :)

    VálaszTörlés
  3. Holnap tuti ez lesz az ebéd nálunk.

    VálaszTörlés