Ezt most Limarától loptam!Valóban turbo kifli,reggelire a fiúk ezt kapták.
Csokis kifli |
Hozzávalók:
-60 dkg liszt
-1 csipet só
-1 tojás
-7 dkg cukor
-7 dkg olvasztott vaj
-3 dl langyos tej
-3,5 dkg élesztő
A töltelék nálam:
-10dkg étcsokoládé
-2 ek.kakaó
A töltelék nálam:
-10dkg étcsokoládé
-2 ek.kakaó
-3 ek.cukor
-1 mk.fahéj
-1 mk. kardamom
-kb 0,5 dl sűrített tej
A lekenéshez :
A lekenéshez :
-1 tojás
A tészta langyos hozzávalóit géppel bedagasztottam.
Amikor kész volt úgy ahogy van a sütőbe tettem (nem volt bekapcsolva,de ott egyenletesebb és melegebb a hő)15 percre.
Amikor kész volt úgy ahogy van a sütőbe tettem (nem volt bekapcsolva,de ott egyenletesebb és melegebb a hő)15 percre.
Addig elkészítettem a tölteléket.Mindent a kávédarálómmal őröltem össze,majd a végén a sűrített tejjel tettem kenhető állagúvá.
15perc után a tésztát 4 felé vágtam és kör alakúra nyújtottam
Majd 1 lap,csokikrém elkenve,1 lap.
Ezután az elsőt 8 szeletre vágtam a pizzavágóval.
15perc után a tésztát 4 felé vágtam és kör alakúra nyújtottam
Majd 1 lap,csokikrém elkenve,1 lap.
Ezután az elsőt 8 szeletre vágtam a pizzavágóval.
Feltekertem ,sütőlapos tepsibe tettem tojással lekentem és a hideg sütőbe toltam amit 200 fokra kapcsoltam.
A másik 2 lappal ugyanígy tettem ,csak azt 16 szeletre vágtam ,így olyan fornetti méretű csokis kiflik lettek.
Az első adagnak 20-25 perc kellett ,a másodiknak elég volt 15 perc.
A másik 2 lappal ugyanígy tettem ,csak azt 16 szeletre vágtam ,így olyan fornetti méretű csokis kiflik lettek.
Az első adagnak 20-25 perc kellett ,a másodiknak elég volt 15 perc.
Gyönyörűségesek, és mennyire finomak lehetnek...!! (már Limaránál is megcsodáltam:))
VálaszTörlésKöszönöm Gabi!
VálaszTörlésSziasztok!
VálaszTörlésSzeretném megkérdezni a kardamom mi miatt kell,vagy mi célt szolgál a töltelékben?
Szia!
TörlésCsak egy + íz.Simán kihagyhatod :)
Szia!
TörlésKöszi szépen,abban tudnál nekem segíteni,mi miatt nem tudom szépen rákenni a tölteléket a tésztára,nem akar a tésztára ráragadni,de amivel el akarom kenni arra meg ragad?A másik valamiért kifolyik a töltelék a tésztából sütés közben,erre tudsz valami megoldást?A recept alapján csináltam kivéve a kardamom, fahéjt hagytam ki.
Szia!
TörlésViszonylag nehezen kenhető...én kiskanál hátával vagy lapos"kenő" késsel szoktam kenni.Minimális mennyiség kifolyik a tészta tekercselése miatt,de az nem sok...