2012. június 21., csütörtök

Rakott tejszínes csirkemell

A csirkemellet nagyon szeretjük,bár nagyon könnyen ki lehet szárítani.
Biztos mindenki ismeri a tojásba,sajtba mártott verziót,de ez kicsit más.
Ez a recept Barbi konyhájából került az enyémbe:)Némileg alakítottam,de csak picit.

Rakott csirkemell


Hozzávalók:
-2 csirkemellfilé(nekem 12 szelet lett)
-kevés vaj
-liszt,tojás,zsemlemorzsa
-fokhagyma
-só,bors
-30 dkg trappista sajt
-5 dl főzőtejszín

 A filéket sózom ,borsozom,a tepsit kikenem vajjal.
Ugyanannyi zsemlemorzsát és lisztet elkeverek.
A húst a lisztes keverékbe,a felvert tojásba majd újra a lisztes keverékbe mártom és a tepsibe sorakoztatom.
Rányomok 4-5 gerezd fokhagymát,elkenem és ráöntöm a tejszínt,hogy mindenhová jusson.
200 c-os sütőbe teszem fél órára,majd ráreszelem a sajtot és visszadugom amíg rápirul.
A tejszín rendkívül jó,mert nem engedi kiszáradni.
Szaftos finom kis husi lett,mi rizzsel és salátával körítettük:)

1 megjegyzés: