Tavaly befőttesüveg angyalka volt sk.sütivel,előtte borosdugó alátét,sokféle karácsonyfadísz,szalvétatechnikával,hungarocellgömbbel,mécsestartó,mézeskalácsdíszek stb.mindig éppen a koruknak megfelelő.Az ideit még nem árulom el,mert lelőném a poént:))
Szóval most egy darabig efféle sütiket hozok,hátha találtok benne Nektek tetszőt,vagy csak egy ötletet.
Ez egy egyszerű puszedli kicsit felturbózva.Természetesen a kis kuktáimmal közösen készült:)
Az alap a Szuflé magazinból van.
Hozzávalók:
-10 dkg cukor
-1 dl kávé
-10 dkg méz
-1 tojás
-7,5 dkg puha vaj
-40 dkg liszt
-1/2 csg szalakáli(7 g)
-1 kk. fahéj
-sűrű meggylevár
-csokoládé ,felolvasztva
A cukrot karamellizáltam,majd hozzáöntöttem a kávét.Vártam míg újra felolvad,aztán lehúztam a tűzről és hozzáadtam a mézet.Ha kihűlt,beletettem a tojást,a vajat,a lisztet,a szalakálit és a fahéjat.
Összekevertem és betettem a hűtőbe 1 órára.
A sütőt 180C-ra melegítettem.
A tésztát lisztezett felületen elnyújtottam kb. 1 cm vékonyra.
Kis méretű köröket szaggattam belőle,sütőlapos tepsire tettem és 8-10 perc alatt megsütöttem.
Hagytam kihűlni ,majd a felét olvasztott csokiba mártottam,mikor megdermedt egy csokisat és egy simát lekvárral összeragasztottam.
Tisztára karácsonyi hangulatba kerültem nálad a képeket látva, nagyon tetszik! :) A süti is és a fotók is! :)
VálaszTörlésMivel óriási karácsony rajongó vagyok, nagyon jó volt olvasni a bejegyzésedet. Édesek a gyerkőceid. :) Én is sütögetek már néha karis sütiket. A házat pedig két hét múlva díszítjük fel kívül-belül, mert ez nálunk is az alap. :))
VálaszTörlésKépzeld, én még soha nem sütöttem puszedlit, 2-3 hete játszom én is ezzel a gondolattal, hogy meg kellene próbálni, mert a kisfiam és Apukám különösen szeretik az ilyesmiket.
Köszönöm Nektek!Gabi próbáld ki meg,egyszerű és csak úgy magába is finom.
VálaszTörlés