Kalács minden ízben és mennyiségben jöhet.A srácoknak reggelire, a sógornőmnek a reggeli lezárásaként nekem meg csak úgy nasinak:)
Friss fotóval ;)
Hozzávalók:
-45 dkg liszt
-1 dl tej
-6 dkg cukor
-pici só
-2 tojás
-2 dkg élesztő
-5 dkg olvasztott vaj
A meggyes töltelék:
-1 üveg meggy
-4 dkg étkezési keményítő vagy vaníliás pudingpor
-2 ek cukor
A tészta hozzávalóit bedagasztom és félreteszem kelni. Kb. 45 -60 perc amíg duplájára nő.
Amíg kelt ,a meggy levét a cukorral felforraltam, a keményítővel besűrítettem,legvégül pedig hozzáforgattam az egész meggyszemeket.Így szépen egészben maradtak és nem mentek szét a forralástól.Félretettem hűlni.
Ha megkelt kiborítottam és egy kapcsos tortaformába lapogattam,majd újra kelesztettem.(30 perc)
Amikor duplájára nőtt,egy lisztbe mártogatott kanálvéggel 2 kör alakú vájatott készítettem a tésztába.
Ezeket a vájatokat megtöltöttem a meggyel.
A tetejét lekentem egy felvert tojással és megszórtam mandulával .
Előmelegített 170C-os sütőbe sütöttem kb. fél órát.Ha nagyon pirulna a teteje takarjuk le alufóliával.
Recept:Limaráé.
Szuper guszta! :)
VálaszTörlésHatalmas LIKE!!! Ezt muszáj lesz megsütnöm! :)
VálaszTörlés