Óriási sikere volt,egy családi-baráti összejövetelen.Jól megkaptam,hogy eddig miért nem készítettem.
Krémes |
Hozzávalók:
-2 csg. 500gr-os leveles tészta ( természetesen házi is lehet)
Krém:
-9 dl víz
-15 dkg cukor
-4 csg. vaníliás pudingpor
-9 tojásfehérje
-10 dkg porcukor
-1 ek. citromlé
A leveles tésztát kinyújtottam,villával több helyen megszurkáltam és 200 C-ra előmelegített sütőbe sütöttem 5-8 percig.
A vizet a pudinggal és a cukorral elkeverem egy 4 l lábosban.Erre azért van szükség ,mert a végén a teljes habot ebbe keverem el .
Amíg a puding pihen addig felverem a fehérjét a cukorral és a citromlével.
Ezután megfőzöm a pudingot.Amikor besűrűsödött,leveszem a lángot takarékra,és hozzákeverem a tojáshabot szép óvatos mozdulatokkal.Ettől a hőtől a hab is "megfő"
Egy 33*45-ös tepsibe tettem az egyik kihűlt lapot,majd forrón rákentem a krémet.Próbáltam szépen elegyengetni.A felső lapot recés késsel 20 kockára vágtam és ugyanabban a sorrendben a krém tetejére tettem.Azért vágtam fel előre,mert szeleteléskor szétnyomná a habot,ha nem tenném.
Hidegre tettem pár órára.
Tálaláskor,szeleteltem és porcukorral hintettem.
Krémes |
Istenem, de gyönyörű, szép magas és úgy beleharapnék, annyira guszta! :) Tej helyett mi is vízzel készítjük, nagyon finom! :)
VálaszTörlésJajajajj.... most eszembe juttattad, tudok ellenállni?:-) Nagyon szép mindenestől!
VálaszTörlésCsodálatos! Hatalmas magas és habos! Mennyei!!!
VálaszTörlésNekem is az egyik kedvencem :-)! Gyönyörűek lettek, nagyon csábítanak!
VálaszTörlésOh, az egyik kedvencem! Teljesen olyan mint a cukrászdai gyönyörű!
VálaszTörlésCsodaszép ez krémes!!!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, biztos finom is, de lenne egy kérdésem: Nem e lenne természetesebb íze, ha kevesebb pudingport használnánk és ehelyett, a 9 drb tojás sárgáját használnánk fel ? Én így szoktam készíteni és nagyon jól sikerűl, sőt, gazdaságosabb is.
VálaszTörlésAz anyukám így készíteti már régóta,ezért én is.Természetesen lehet a sárgájából is és igazad van úgy gazdaságosabb :)
Törlés