2013. április 22., hétfő

Epres-mogyorós-karamellás torta

 Végre tavasz van és már kapható olyan eper ami ugyan nem az igazi,de azért már van íze.Baráti sütögetésre készítettem,idő hiányában,sütés nélküli verzióban.


Epres -mogyorós torta
 Hozzávalók az aljhoz:

-20 dkg darált háztartási vagy zabkeksz
-5 dkg darált törökmogyoró
-10 dkg vaj
-2 ek. tej

Krém:
-25 dkg mascarpone
-25 dkg eper turmixolva
-2 dl habtejszín
-10 dkg porcukor

Tetejére:
-20 dkg eper darabolva
-1 nagy marék törökmogyoró durvára törve
-2 ek.karamellkrém


Az alap hozzávalóit összekeverem,belenyomkodom a piteformába egyenletesen és amíg a krémet készítem addig a fagyasztóba teszem.
A krémhez az epret összeturmixolom , a mascarponéval és cukorral kikeverem.
A tejszínt a zselatin fix-el felhabosítom és hozzádolgozom az epres keveréket.
Ezt a lapra simítom.
A tetejére rákockázom az epret,megszórom a mogyoróval és megcsurgatom a karamellkrémmel.







5 megjegyzés: