Epres -mogyorós torta |
-20 dkg darált háztartási vagy zabkeksz
-5 dkg darált törökmogyoró
-10 dkg vaj
-2 ek. tej
Krém:
-25 dkg mascarpone
-25 dkg eper turmixolva
-2 dl habtejszín
-10 dkg porcukor
Tetejére:
-20 dkg eper darabolva
-1 nagy marék törökmogyoró durvára törve
-2 ek.karamellkrém
Az alap hozzávalóit összekeverem,belenyomkodom a piteformába egyenletesen és amíg a krémet készítem addig a fagyasztóba teszem.
A krémhez az epret összeturmixolom , a mascarponéval és cukorral kikeverem.
A tejszínt a zselatin fix-el felhabosítom és hozzádolgozom az epres keveréket.
Ezt a lapra simítom.
A tetejére rákockázom az epret,megszórom a mogyoróval és megcsurgatom a karamellkrémmel.
Valami elkepesztoen jol nez ki. :)
VálaszTörlésJaj Andi! Csodálatosak a fotók, és csuda guszta finomság... :P Csorog a nyálam rendesen. :D
VálaszTörlésIgazi finomság! Csodás!:-)
VálaszTörlésNagyon guszta! :)
VálaszTörlésKöszönön :)
VálaszTörlés