Az idei hosszú tél majdnem megtréfált ,de azért persze a hóvirágok és ibolyák között már találtunk medvehagymát is .Így aztán most szinte minden ételbe kerül :)
A pesto üvegben ,hűtőben eláll valameddig....de nálunk még néhány napnál tovább sosem bírta.
Medvehagyma pesto |
Hozzávalók:
-1 nagyobb csokor medvehagyma
-0,8- 1 dl olívaolaj
-1 dkg pirított fenyőmag(vagy dió,napraforgó stb)
-3-4 ek reszelt parmezán sajt (van amikor nem teszek bele)
-só,bors
Mindent beleszórok a kelyhes turmixomba és pár másodperc alatt kész is.
Üvegbe töltöm és hűtőben tárolom.
Kenjük pirítósra,ízesítek vele tejfölt mártogatóshoz,kenem húsra,pogácsába,keverem tésztához magába,vagy tejszínnel turbózva stb.
Tartósítani fagyasztóba szoktam és olajat ízesítek vele.Lemosom a leveleket,jól leszárítom apróra vágom és üvegbe vagy dobozba teszem majd irány a fagyasztó.Az üveges technika nagyon bevált, jobban mint a zacskós vagy dobozos megoldás.
Végül hozok néhány képet lélekmelegítőnek :)Halkan mondom Pécs és környéke nagy szerelem nálam.
Csodás helyeken jártatok, nagyon szépek a képek! :) Tetszik a medvehagyma pestód és a fagyasztás is jó ötlet, ki fogom próbálni! :)
VálaszTörlésNagyon jó a recept. Nálam is így készül. Sajtot én sem teszek bele, csak ha használom.Ennyi medvehagyma!!! Mi meg csak sóhajtozunk utána itt az ország keleti részén.
VálaszTörlésCsodás helyen jártatok! Mi is szeretjük azt a tájat nagyon, de tavasszal még nem jutottunk el ide,de tervbe van véve:))))A pestot én is ugyan így készítem,sajt nélkül,most fogyott el a tavalyi.
VálaszTörlésSzuper recept, de egy megjegyzésem lenne Mecseklakóként. :) A képen ki van virágozva már a hagyma, ilyenkor már nem szabad leszedni !!!
VálaszTörlésIgazad van,de a fotók egy része nem ekkor készült :)
Törlés