2016. április 13., szerda
Kijevi krémes
Ez a recept is családi örökség a nénikém konyhájából.
Hozzávalók:
Tészta
- 40 dkg liszt
-1 csg sütőpor
-10 dkg porcukor
-20 dkg vaj/margarin
-4 tojássárgája
-kb egy kis doboz tejföl
-baracklekvár
Hab
-4 tojásfehérje
-10-12 dkg porcukor
-kb 25 dkg dió apróra vágva
Krém
-3 csg. vaníliás puding
-8 dl tej
-15 dkg puha vaj
-10 dkg porcukor
A diót durvára daraboltam. A pudingot a tejben sűrűre főztem majd félretettem hűlni.A sütőt 180C-ra előmelegítettem.
A lisztet a cukorral elkevertem,majd hozzáadtam a vajat.Az egészet elmorzsoltam,majd a tojássárgáját és a tejföl nagy részét is hozzáadtam.Jól nyújtható tésztát kell kapni.Ha szükséges még adok hozzá tejfölt.
Három gombócra osztottam a tésztát.
A tojásfehérjét a cukorral fényes,kemény habbá vertem.
Fogom az első gombócot és téglalappá nyújtom.A tepsi hátuljára teszek egy sütőpapírt,erre ráhelyezem a kinyújtott lapot.Lekenem lekvárral,rákenem a tojáshab 1/3-át és megszórom a dió 1/3-ával.
Előmelegített sütőben 12-15 percig sütöm.
A másik két gombóccal hasonlóképpen járok el.
Amikor a krém kihűlt a vajat a cukorral habosra verem és hozzáadom a pudingot.Két részre osztom és betöltöm a diós lapokat.Lap-krém-lap-krém-lap.
Egy éjszaka hagyom puhulni másnap szépen szeletelhető.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kedves Napfény és Fűszer! Szeretném megcsinálni ezt a gusztusos diós receptet. Mekkora tepsi hátulján sütötted a lapokat?
VálaszTörlésDitti
Szia ! Csak most vetten észre remélem nem késő :)
TörlésKb 30-35x35-40 cm-es lapokat nyújtok.
Kedves Napfény és Fűszer!
TörlésKöszönöm, hogy válaszoltál, azóta már kétszer is megcsináltam, annyira finom és nagyon mutatós sütemény is!
Másodjára úgy készítettem el, hogy az - apróra vágott dió helyett - a felvert fehérjébe - fahéjjal, citromhéjjal, vaníliáscukorral ízesített pirított darált diót kevertem, amivel a lekvár után lekentem a nyers tésztát és a tetejére pedig csokimáz került.
Köszönöm szépen ezt a fantasztikus receptet!
További sok sikert kívánok Neked!
Ditti
Imádom ezt a süteményt és mennyire örülök, hogy újra készítesz bejegyzéseket receptekről! Annyira hiányzott már! :)
VálaszTörlésTe meg annyira drága vagy! :)
TörlésNagyon-nagyon finom sütemény!!! Megpörkölt dióval ez az ízélmény csak fokozható :)
VálaszTörlésKöszönöm! Ez valóban így van :)
Törlés