2013. március 18., hétfő

Édesburgonya krémleves kolbászchips-szel

Ez a hétvége nagyon zord volt.A tél még búcsúzóul jól kitombolta magát.Így amikor utazás helyett itthon "ragadtunk" kellett egy gyors ,melengető leves.





Hozzávalók:
-4 közepes édesburgonya
-1 kis fej hagyma
-1 chilipaprika magok nélkül
-olaj
-só,bors,gyömbér
-1 tk. barna cukor
-1 l húsalaplé
-1 dl tejszín
-citromlé

-szárazkolbász


A hagymát apróra vágom  és a chilivel együtt átfuttatom az olajon.Hozzáadom a barna cukrot,az édesburgonyát és a gyömbért és pár percig együtt pirítom .Amikor már kicsit karamelles a burgonya felöntöm az alaplével és puhára főzöm,Sóval ,borssal ízesítem.
Amikor puha,botmixerrel összeturmixolom ,beleöntöm a tejszínt és összerottyantom.Kevés citromlével ízesítem .A chili és citromlé mennyisége ízlés dolga,mindenki kedve szerint használja.
A kolbászt vékonyan felszeletelem és száraz serpenyőben addig pirítom amíg ropogóssá nem sül.

3 megjegyzés:

  1. Ez a kolbász-chips nagyon tetszik, kipróbálom én is! :)

    VálaszTörlés
  2. De jó kis fűszeres leveske, nagyon fincsi lehet, egyébként is nagy kedvenceink a krémlevesek! :)

    VálaszTörlés