2013. május 3., péntek

Cukkinis- medvehagymás lepcsánka

Gyorsan ,valami finomat.
Volt itthon cukkini.
Kérdeztem Bencét mi legyen lepcsánka vagy tészta.
Nehéz döntés volt ,de sikerült Neki :)


Cukkini lepcsánka
Hozzávalók:
-2 gyenge cukkini
-1 kis fej gyenge karalábé(elhagyható)
-2 tojás
-2-3 ek.apróra vágott medvehagyma  vagy 1-2 gerezd fokhagyma
-só,bors
-liszt(sajnos ezt nem mértem)

Mártogatós:
-1 nagy doboz tejföl
-medvehagyma vagy fokhagyma
-só,bors


A cukkinit és a karalábét lereszelem,megsózom.
5 perc múlva kicsavarom és a levét leöntöm.
Hozzáadom a többi hozzávalót és összekeverem.Ízlés szerint sózom,borsozom.
Kevés olajat forrósítok a serpenyőbe ,egy jó kanálnyi halmot beleteszek,szétlapítom kerek formára.Nekem 4 sült egyszerre.Néhány perc alatt ropogósra sütöm mindkét oldalát.







A mártogatós hozzávalóit összekeverem .

Kuszkuszt készítettem még hozzá.Nagyon gyors ,nagyon finom.....volt :))

8 megjegyzés:

  1. Hm, de guszta. Én lapcsánkának hívom... :o)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet! Felénk matutka :) Nézz be hozzám kérlek van számodra meglepim :)

    VálaszTörlés
  3. Jó választás volt, finom lepényeket sütöttél!

    VálaszTörlés
  4. Mifelénk is lapcsánka, legalábbis ami krumpliból készül, a cukkiniből sütött lepényt cicegének hívjuk! :) Nem is a neve a lényeg, hanem hogy nagyon finom, főleg a medvehagymás ízesítéssel és mártogatóssal! :)

    VálaszTörlés
  5. Ez tényleg gyors és finom, teljesen mindegy mi a neve, cicegéről még nem hallottam :)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm ! Tényleg sokféleképpen hívják :) De mindenhogyan finom :)

    VálaszTörlés
  7. liszt csak egy kevés, hogy valami összefogja. krumplival szoktam csinálni, legközelebb ezt is kipróbálom!

    VálaszTörlés