2013. május 16., csütörtök

Töltött cukkini

 Nagyon szeretjük a cukkinit,mindenféle formájút és színűt :)Ez az egyik leghálásabb növény a kertünkben,ami elviseli ezt a kavicsos földet és bőségesen terem.
Persze ezt még a zöldségesnél vettem és könnyű kis vacsora lett belőle .

Töltött cukkini
















Hozzávalók:
-4 gömb cukkini(normál is lehet,de akkor elég 2)
-10 dkg bacon
-1 dl bulgur (kuszkusz,rizs)
-2 dl forró víz
-1 újhagyma ,zöldjével együtt
-4 szem kis gomba
-1 paradicsom
-kb. 5 dkg reszelt sajt
-só,bors
-kakukkfű
-petrezselyemzöld




A cukkini tetejét levágom.Belsejét karalábévájóval kiszedtem.A magos részt kidobtam.
A bulgurt egy lapos tálba tettem,felöntöttem forrásban lévő vízzel,megsóztam és letakartam.
20 perc alatt felszívja a vizet és megduzzad.
Egy serpenyőbe ropogósra pirítottam a bacont.Hozzáadtam a karikára vágott újhagymát és a kakukkfüvet.Pici sütés után a szeletelt gombát,a cukkini belsejét is hozzáadtam és néhány percig pirítottam,levettem a tűzről.
A bulgurt hozzákevertem a raguhoz és beleszórtam a petrezselyemzöldet is.
A cukkiniket megtöltöttem ,rászeleteltem a paradicsomot és megszórtam a sajttal.
180C-os sütőbe 25 percig sütöttem.
Nagyon laktató,finom étel.





Ha nem ennyire zsenge a cukkini egy picit előfőzöm vagy sütöm fólia alatt.


4 megjegyzés:

  1. Nálunk is gyakori "vacsora-vendég" nyáron a töltött cukkini. A bulgurt pedig nemrég fedeztem fel és szerettük meg, így mentve is a recept! :)

    VálaszTörlés
  2. Hűűű, az egész nagyon guszta, most már csak gömbcukkinit kellene beszereznem valahol. Aranyosak a kis kalapok a tetején.

    VálaszTörlés
  3. Jaj de helyesek és imádjuk is a cukkinit, minden formában. A bulgur pedig szinte első helyre lépett a köretek között, na jó, a krumplit nem tudja leleőzni:)

    VálaszTörlés
  4. Vettem én is, most csak a tölteléket kéne megálmodjam... Nagyon guszta!!!

    VálaszTörlés