2013. június 27., csütörtök

Meggyes cseresznyedzsem

Elkezdődött a versenyfutás köztem és az idő között.Rengeteg időt töltök a melóhelyen,miközben itthon sok-sok gyümölcs és zöldség várja ,hogy télálló legyen ,nagyi meg 300km-re :)
Ja és nyaralni is kéne,vagy pihenni,olvasni,gyerekkel lenni többet.Megoldom,legfeljebb nem alszom...annyit :)

Szóval most olyan cseresznyéhez jutottam ami nagyszemű,ropogós és nem kukacos!!Ilyen nincs is.Gyorsan készült is pite,dzsem és csak úgy magába is ettük.
Nálam a cseresznye csak a meggy után jöhet akkor is csak frissen,de ez annyira gyönyörű volt,hogy muszáj volt valami mást is csinálni belőle.Mivel  a cseresznye seízű így meggyel ízesítettem a dzsemet :)

                                 
Cseresznyedzsem meggyel


Hozzávalók:
-1 kg cseresznye tisztán mag nélkül
-1/2 kg meggy tisztán mag nélkül
-15 dkg cukor
-1 csg. Haas zselésítő 3:1-ben
-1 citrom héja és leve

A gyümölcsöket egy vastag falú edénybe teszem.Botmixerel turmixolom tessék-lássék módon,hogy egész darabok is maradjanak benne.
Hozzáadom a citrom héját és levét majd felteszem főni.
10-15 perc főzés után hozzákeverem a cukros zselésítőt majd még 5-7 percig főzöm.
Forrón üvegbe töltöm,5 percre fejrefordítom az üvegeket,hogy vákum képződjön,majd visszafordítva hagyom kihűlni.
Ez egy gyorsabb változat,természetesen lehet több cukorral,zselésítő nélkül,száraz dunsztban is készíteni.

                                   



3 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, isteni a színe :)

    VálaszTörlés
  2. Én is versenyt futok örökké..De így van jól. A lekvárnak nagyon szép lett a színe!

    VálaszTörlés
  3. Én is imádom a színét ...is!

    VálaszTörlés