2012. szeptember 15., szombat

Magyaros vajkrém

Amikor  sütöttem a paprikákat a salátához,a kápiák úgy néztek rám és olyan illatuk volt,hogy muszáj volt valami mást is csinálnom belőle.
Mivel a gyerekeim nagyon szeretik a vajkrémet újabban,így abban gondolkodtam.
                       

                                             

Hozzávalók:

-2 nagy sült kápia paprika
-25 dkg vaj
-10-15 dkg tejszínes krémsajt
-1 kis fej hagyma apróra vágva
-só,bors

A kápiákat egy száraz serpenyőbe megsütjük,hogy minden oldala fekete és hólyagos legyen.
Majd egy zacskóba tesszük ,aminek a száját bezárjuk.A zacskóban keletkező folyamatok hatására,kb.5-10 perc múlva,kivesszük a paprikát és könnyedén lejön a külső vékony, fekete, hártyaszerű réteg.

Egy tálba tesszük a puha vajat,sajtkrémet,sót,borsot,hagymát és a puha nagyon apróra vágott vagy késes robottal összeturmixolt kápiát.
Összekeverjük villával jó alaposan és kész.
Nagyon finom,szép színű krémet kapunk,ami  sokkal vajasabb mint a bolti,és klasszisokkal jobb is.
Kb. 50 dkg lesz belőle.

Én tárcsán sütöttem a paprikákat,a hatékonyság érdekében,mert sült paprika saláta is készült.
Ezek a fotók pedig a gyerekem keze munkáját dicsérik:)



2 megjegyzés:

  1. A kápia kiváló sütésre, mert nem keseredik meg. De a fehér paprika....?????, Nem volt iszonyat keserű az a sali?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen!
      Nem keserű...de próbáld ki! :)
      Olajos- fokhagymás salátalében.…sokan szeretjük! :)

      Törlés