2012. szeptember 16., vasárnap

Zabfalatok itthon

Elkezdődött a suli,így a tízórai és nasi csemegekérdés mindennapos.

Mivel a jó reggelt keksz és a zabfalatok is ízlenek a srácoknak,próbálkozom valami házi készítéssel,ami olcsóbb és E sincs benne.
Ez volt az első próba elég jó lett,de máris tudom legközelebb mit változtatok rajta:)

Zabfalatok


Hozzávalók:
-10 dkg zabpehely
-7 dkg zabkorpa
-10 dkg aszalt gyümölcs(vegyes)
-5 dkg csoki
-5 dkg durvára vágott dió
-2 tojás
-20 dkg vaj
-8 dkg barna cukor
-8 dkg sima cukor
-15 dkg liszt
-1 citrom héja
-1/2 citrom leve
-2 kk szódabikarbóna

Mindent egy tálba teszek és alaposan összekeverem.Sütőlapos tepsire sorakoztatom a kis gombócokat ,amiket kézzel,vagy kanál hátával kissé szétlapítok.
Előmelegített,180C-os sütőbe sütöm 10-15 percig.

Mikor meleg még nagyon puha és törékeny,ha kihűl már keményebb,de így is nagyon porhanyós.
Legközelebb a vajat csökkentem mindenképp.

A kóstolóknak nagyon ízlett. 2-3 darab 1 bögre tejjel  vagy kávéval és már kész is a finom és laktató reggeli ,tízórai.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon hasonlót sütöttem tegnap a lányaimmal, a Tieid is jól néznek ki! Nemsokára posztolom az én receptemet is. Igazi, finomságos tízórai, uzsonna! :))

    VálaszTörlés
  2. Megblogkóstoltam: http://konyhalal.blogspot.hu/2013/03/almas-zabfalatok-blogkostolo.html
    Nagyon ízlik, köszönöm szépen a receptet! :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm örülök, hogy ízlett !
    Megyek máris :)

    VálaszTörlés