2012. november 8., csütörtök

Chilis-mézes csirkemell sült zöldségekkel

Az ősz is bővelkedik gyönyörű színű alapanyagokban,amit az ember szívesen lát a tányérján viszont.
Most elég sokféle zöldség volt itthon így sütöttem,mert szeretem:) A család többi tagja sem tiltakozott.



Hozzávalók:
-1,5 kg csirkemell filé szeletelve
- mindenféle zöldség
nálam:cékla,sütőtök,kaliforniai paprika,répa,lila hagyma,répa,cukkini
-0,5-1 dl olaj
-1-2 ek méz
-só,bors
-chili, karikázva
-fokhagyma ,összenyomva
 A zöldségeket összevágtam .A pác hozzávalóit összekevertem.
Felével a husikat bekenegettem,félretettem.
Másik feléhez hozzáadtam a zöldségeket,kíméletesen átkevertem és tepsibe raktam.



Alufóliával letakartam és 180C-on 15 percig sütöttem,ezalatt megpuhult,de roppanós maradt.
15 perc után levettem az alufóliát és 10 percre visszatettem sülni.
Ekkor elkezdtem sütni a husikat.
Én csak kétfelé vágom a  mellet keresztbe és lapjára is,mert szeretjük ha "van mit vágni" és így szaftosabb marad.Szerintem a csirkemell "halála"ha sokáig és szárazra sütik.
Mire a zöldség kész megsül a hús is.
Tálaláskor a zöldségeket opcionálisan kis balzsamecettel is meg lehet csöpögtetni.
Annyira finom lett,hogy újráznom kell:))



1 megjegyzés:

  1. Micsoda színkavalkád, nagyon guszta! :) És nagyon fincsi íze lehet a mézes-chilis páctól! :)

    VálaszTörlés