Epres csokoládétorta |
Hozzávalók:
-4 tojás (héjastól mérve nekem 20 dkg)
-4 tojás súlyú cukor(20 dkg)
-4 tojás súlyú vaj(20 dkg)
-2 tojás súlyú liszt(10 dkg)
-1 púpos ek. kakaópor
-1 kk.szalakáli
-5 dkg csokilencse vagy darabolt csokoládé
-15 dkg eper
A tojást héjastól megmérem.Most 20 dkg volt.Ezzel a súllyal dolgozom tovább.
A tojások fehérjét habbá verem.
A vajat a cukorral kihabosítom,majd hozzáadom a tojások sárgáját.
Ezek után a szalakális-kakaós-csokis lisztet keverem hozzá.
Legvégül óvatosan beleforgatom a tojáshabot.
Egy kivajazott,kilisztezett piteformába öntöm,majd rászeletelem az eperszemeket.
Előmelegített 170C-os sütőben 25 perc alatt megsütöm.
Langyosan vagy hidegen szeletelem.
Tejszínhabbal,vagy mézes natúr joghurttal tálalom.
Szeretjük az epret nagyon, ez a torta is igazán fincsi lehet...
VálaszTörlésIgazi napfény! Fantasztikusan néz ki!
VálaszTörlésKlassz ez a recept, és egyedi. :)) Tetszik nagyon!!
VálaszTörlésA süti pedig mennyei finom lehet... nyami. :P
Nagyon finom lehet! Az édes eper a kesernyés csoki ízzel...Hm, mennyei!
VálaszTörlésSzeretem a csoki és az epres ízt együtt! Nagyon finom lehet, ha még maradt belőle!:))
VálaszTörlésKöszönöm-köszönöm!Tényleg Isteni!!
VálaszTörlés