2013. június 9., vasárnap

Epres csokoládétorta

Ezt a sütit anya brownie-ja ihlette.Nagyon szaftos finom csokis csoda.Már 2 napja ott volt az eper a hűtőben, fel kellett használni azt is .

                                 
Epres csokoládétorta
                                         
   Hozzávalók:                            

-4 tojás (héjastól mérve nekem 20 dkg)
-4 tojás súlyú cukor(20 dkg)
-4 tojás súlyú vaj(20 dkg)
-2 tojás súlyú liszt(10 dkg)
-1 púpos ek. kakaópor
-1 kk.szalakáli
-5 dkg csokilencse vagy darabolt csokoládé
 
-15 dkg eper


A tojást héjastól megmérem.Most 20 dkg volt.Ezzel a súllyal dolgozom tovább.
A tojások fehérjét habbá verem.
A vajat a cukorral kihabosítom,majd hozzáadom a tojások sárgáját.
Ezek után a szalakális-kakaós-csokis lisztet keverem hozzá.
Legvégül óvatosan beleforgatom a tojáshabot.
Egy kivajazott,kilisztezett piteformába öntöm,majd rászeletelem az eperszemeket.
Előmelegített 170C-os sütőben 25 perc alatt megsütöm.
Langyosan vagy hidegen szeletelem.
Tejszínhabbal,vagy  mézes natúr joghurttal tálalom.

6 megjegyzés:

  1. Szeretjük az epret nagyon, ez a torta is igazán fincsi lehet...

    VálaszTörlés
  2. Igazi napfény! Fantasztikusan néz ki!

    VálaszTörlés
  3. Klassz ez a recept, és egyedi. :)) Tetszik nagyon!!
    A süti pedig mennyei finom lehet... nyami. :P

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom lehet! Az édes eper a kesernyés csoki ízzel...Hm, mennyei!

    VálaszTörlés
  5. Szeretem a csoki és az epres ízt együtt! Nagyon finom lehet, ha még maradt belőle!:))

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm-köszönöm!Tényleg Isteni!!

    VálaszTörlés