2013. június 16., vasárnap

Epres habroló

Lassan vége az eperszezonnak,de ezt a habos csodát készítsétek el ,mert megéri :)
Ezt is a Kifőztük júniusi számába készítettem :)
         
                             
Epres habroló

Hozzávalók:
-25 dkg vaj
-30 dkg liszt
-1 dl hideg víz
-1 ek.ecet

-1 tojássárgája a lekenéshez

Krém:
-25 dkg mascarpone
-25 dkg eper
-2 dl tejszín
-1 csg. zselatinfix
-10 dkg porcukor

A tészta hozzávalóit összegyúrom.1-/2 cm vastagra nyújtom és 2 cm-es csíkokat vágok pizzavágó segítségével.
Ha nem szeretnénk pepecselni bolti leveles tészta is használható.

A csíkokat úgy tekerem a habroló csőre,hogy kissé fedjék egymást.
Tepsiba fektetem őket,tojássárgájával lekenem és 190 C-on 10-12 perc alatt megsütöm.
A megsült rolók,finom ide-oda csavargatással könnyen lecsusszannak a csőről.
A krémhez a tejszínt a cukorral és a zselatinnal felverem.Az epret összetöröm vagy turmixolom és összkeverem a sajtkrémmel.Legvégül hozzáadom a tejszínt.
Amikor a rolók kihűltek,a krémet habzsákba teszem és a rolókat megtöltöm.
Tálaláskor porcukorral hintem .


12 megjegyzés:

  1. Azta, de nagyon jól néz ki ! Habrolót eddig csak sajttal töltöttem meg, és már máskor is láttam ezt a fajta tölteléket annyira megkívántam. Nagyon finom lehet, pedig a napokban igaz még csak elméletben gondoltam rá hogy csökkenteni kéne az édességek fogyasztását és akkor tessék itt ez a finomság!:-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó, csak éppen rolóm nincs. Szereznem kell valahonnan!:-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki,kész leveles tésztából is kivitelezhető??? Köszi! :)

    VálaszTörlés
  4. Jó kis munka, de az eredmény szuper!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Rebarbara! Ezt én is kipróbálnám, bár az eperszezon már lejárt! Hát tényleg csak a mézesmadzagot húzogatod az emberlánya orra előtt!!!:))

      Törlés
  5. Nagyon mutatós és könnyed desszert, fincsi lehet! :)

    VálaszTörlés
  6. Tetszik ez a tészta! Sajtos rolóhoz elvittem! De persze az epres is agyon csábos!!!

    VálaszTörlés
  7. Klassz ez a tészta recept, no meg a töltelék is - egyszóval úgy, ahogy van. :o)
    (Hétvégén én is utolsó darabos epres sütit készítettem... :))

    VálaszTörlés