Ezt is a Kifőztük júniusi számába készítettem :)
Epres habroló |
Hozzávalók:
-25 dkg vaj
-30 dkg liszt
-1 dl hideg víz
-1 ek.ecet
-1 tojássárgája a lekenéshez
Krém:
-25 dkg mascarpone
-25 dkg eper
-2 dl tejszín
-1 csg. zselatinfix
-10 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrom.1-/2 cm vastagra nyújtom és 2 cm-es csíkokat vágok pizzavágó segítségével.
Ha nem szeretnénk pepecselni bolti leveles tészta is használható.
A csíkokat úgy tekerem a habroló csőre,hogy kissé fedjék egymást.
Tepsiba fektetem őket,tojássárgájával lekenem és 190 C-on 10-12 perc alatt megsütöm.
A megsült rolók,finom ide-oda csavargatással könnyen lecsusszannak a csőről.
A krémhez a tejszínt a cukorral és a zselatinnal felverem.Az epret összetöröm vagy turmixolom és összkeverem a sajtkrémmel.Legvégül hozzáadom a tejszínt.
Amikor a rolók kihűltek,a krémet habzsákba teszem és a rolókat megtöltöm.
Tálaláskor porcukorral hintem .
Azta, de nagyon jól néz ki ! Habrolót eddig csak sajttal töltöttem meg, és már máskor is láttam ezt a fajta tölteléket annyira megkívántam. Nagyon finom lehet, pedig a napokban igaz még csak elméletben gondoltam rá hogy csökkenteni kéne az édességek fogyasztását és akkor tessék itt ez a finomság!:-)
VálaszTörlésNagyon jó, csak éppen rolóm nincs. Szereznem kell valahonnan!:-)
VálaszTörlésHa nem találsz szólj,mert itt van :)
TörlésNagyon jól néz ki,kész leveles tésztából is kivitelezhető??? Köszi! :)
VálaszTörlésPersze!Akartam is írni,de most pótolom!
TörlésJó kis munka, de az eredmény szuper!
VálaszTörlésKöszi :)
TörlésKedves Rebarbara! Ezt én is kipróbálnám, bár az eperszezon már lejárt! Hát tényleg csak a mézesmadzagot húzogatod az emberlánya orra előtt!!!:))
TörlésNagyon mutatós és könnyed desszert, fincsi lehet! :)
VálaszTörlésTetszik ez a tészta! Sajtos rolóhoz elvittem! De persze az epres is agyon csábos!!!
VálaszTörlésEz valami mesés!
VálaszTörlésKlassz ez a tészta recept, no meg a töltelék is - egyszóval úgy, ahogy van. :o)
VálaszTörlés(Hétvégén én is utolsó darabos epres sütit készítettem... :))