Abban a szerencsés helyzetben vagyunk ,hogy a párom testvéréék tartanak nyulakat.
Gyerekeknek is és nekünk is öröm(más-más okból:)
A kertben sok-sok fűszer virít ,így most egy provence-i ízvilágot csempésztem a vasárnapunkba -a mi ízlésünkre alakítva.
Arányokat csak nagyjából írok,mert nem méricskéltem .Minden fűszer friss volt.
Hozzávalók:
-2 fiatal nyúl
-1,5 dl fehérbor
-só,bors
-2-3 ek.olívaolaj
Fűszerek:
-3-4 ág rozmaring
-4-5 levél zsálya
-4-5 ág kakukkfű
- 2-3 levendulavirág
-2-3 ág csombor
-6-8 levél bazsalikom
-4-5 gerezd fokhagyma
Rebarbara chutney:
-30 dkg rebarbara darabolva
-1 ek olaj
-3 szál újhagyma
-5 dkg mazsola
-1 citrom héja és leve
-1 chili karikázva
-5 dkg barnacukor
-pici só
-1mk.koriander mozsárban összetörve
-1/2 mk. szegfűszeg mozsárban összetörve
-2cm-es darab gyömbér reszelve
A nyulat szétdarabolom,sózom,borsozom majd egy serpenyőben felforrósítom az olajat és nagy lángon átsütöm.
Ezután átpakolom őket egy sütőtálba. Az olajra öntöm a fehérbort ez felszedi a leragadt darabkákat és az egészet a nyúlra öntöm.
Rászórom a fűszereket,letakarom alufóliával és kb.40 percig sütöm,180 C-on.
Alufólia nélkül még 10-15 percig pirítom,közben meglocsolgatom a fűszeres levével.
A chutneyhoz a rebarbarát 2 cm-es darabokra vágom.Az olajon átdinsztelem a hagymát hozzáadom a rebarbarát a cukorral és citromlével együtt.
Fűszerezem,hozzáadom a mazsolát ,addig párolom-sütöm amíg puha nem lesz,de vannak még benne egész rebarbara darabok.
Köretnek héjában sült újburgonyát készítettem és a srácoknak meggyszószt a rebarbara helyett :)
Nagyon guszta, körettel-chutneyval együtt! :) Sajna ritkán jutok nyúlhúshoz, pedig lám, milyen finomságokat lehet készíteni belőle! :)
VálaszTörlésNekünk egy vadnyuszi jár a kiskertünkbe dézsmálni, lehet, hogy meglesem? ;-DD
VálaszTörlésNagyon guszta! Igaz a nyuszit nem eszem meg, de csirkével is ugyan olyan finom lesz majd!
VálaszTörlés