2013. augusztus 25., vasárnap

Csokoládés-vörösboros szilvás lepény

Amikor Gabinál megláttam ezt a sütit tudtam,hogy hamarosan elkészítem.
Nem csalódtam :)Nagyon finom,szaftos nem túl édes.Nagy kedvenc lett!Köszi Gabi !
Én egyből dupla adagot készítettem.


Csokoládés szilvás lepény

                                       
Hozzávalók:
-80 dkg szilva (magozva ,felezve)
-30 dkg vaj vagy margarin
-20dkg cukor
-5 tojás
-1 vanília kikapart magjai
-1csipet só
-40 dkg liszt
-1 csg.sütőpor
-2 ek.kakaó
-10 dkg csokilencse(darabolt csoki is lehet)
-2 dl vörösbor
-1 ek.barna cukor
-1 tk. fahéj

A szilvát megmostam,kimagoztam .Így máris fél gerezdjeim lettek ,Gabi negyedelte én nem.
A puha vajat a cukorral,sóval kézi robotgéppel habosra kevertem.
Egyenként hozzáadtam a tojásokat.
Beleöntöttem a bort,majd a lisztes,sütőporos -kakaós keveréket is.
Legvégül már fakanállal hozzákevertem a csokilencsét.
Kivajazott,kilisztezett 33x37cm-es tepsibe öntöttem.
A tetejére rakosgattam a fél szilvaszemeket.
Rászórtam a fahéj és a barna cukor keverékét.
180C-ra előmelegített sütőben 30-35 percet sütöttem.Mindenképpen végezzünk tűpróbát.





                  Hűlés után szeleteltem.Tálaláskor kevés fahéjas porcukorral is lehet hinteni.
                         
                   

1 megjegyzés:

  1. Nagy öröm számomra, hogy Te is megsütötted. :) Csodás képeket készítettél, nagyon tetszik!!!
    További szép vasárnapot Nektek!

    VálaszTörlés