Játékostársamul Xsara--Andi blogját kaptam.
Nézegettem,olvasgattam a recepteket,majd megakadt a szemem sajtos rúdon.Mivel pont unokatestvér találkozóra készültünk ,nagyon meleg volt,így maradt a sós verzió.
Amikor jól megnéztem rájöttem,hogy Anyukám pogácsája pont így készül.
Természetesen ,amikor írtam a bejegyzést már rájöttem,hogy Andi nem használt bele élesztőt.Abszolút elkerülte a figyelmem :(
Remélem nem haragszik meg,hogy picit módosítottam,ígérem legközelebb úgy próbálom:)
Sós rúd |
-50 dkg liszt
-2,5 dkg élesztő
-25 dkg vaj vagy margarin
-225 dkg tejföl(nagy doboz fele)
-30 dkg trappista sajt reszelve
-1 ek.só
-2 tojássárgája
-1kk . cukor
Tetejére:
-1tojásárgája és 1 nagy ek.tejföl kikeverve
-köménymag,szezámmag,lenmag( ki mit szeret)
-15-20 dkg sajt reszelve
A tejfölt a mikróban meglangyosítottam.Belemorzsoltam az élesztőt és félretettem.
A margarint a liszttel szintén elmorzsoltam,majd hozzáadtam a többi hozzávalót is.
Egy puha,nem ragacsos tésztát kaptam .1 órára félretettem pihenni a konyhapultra.
Pihenés után,3-4 mm vékonyra nyújtottam,lekentem a tejfölös sárgájával,megszórtam valamilyen maggal, vagy sajttal.Pizzavágóval kb 1cm x10 cm-es darabokra vágtam.
200C-ra előmelegített sütőben sütöttem.
De guszta, milyen csodás aranybarna színe van. A képek nagyon hangulatosak!!
VálaszTörlésKöszönöm Kriszti!
TörlésSzépségesek lettek! Egy pici változtatás meg mindig kell! :)
VálaszTörlésHűtőben poihent vagy csak a konyhában az asztalon? Éva
VálaszTörlésAsztalon! :)
TörlésCsodálatos! Kérnék mellé egy pohárkával is, jó? ;-))
VálaszTörlésMindenképp :)
TörlésNagyon guszta, jó választás! :) Elkapkodnék egy párat szívesen a tányérról! :)
VálaszTörlésMásnapra milyen lesz, nem szárad ki nagyon?
VálaszTörlésHa jól záródó dobozba,vagy zacskóba teszed nem.Bár én enélkül is szeretem másnaposan ,már ha marad:)
Törlésszódaaaa.....kérek szépen most egy pohárral :)
VálaszTörlésa sós meg gondolom már rég elfogyott ;-)
Ha jössz sütök Neked :) A szódásüveg meg sajna csak örökség és fotókellék :))
VálaszTörlés