Sok embernek viszont a hagyományosan készítetthez kevés lett volna a sajtkrém.
Így kissé felturbózva a vendégváró süti mintájára készítettem el.
Két csokis lap közé tettem a klasszikus tiramisut :)
Ez egy óriási adag,nyugodtan felezzétek :)
Tiramisu-szelet |
Hozzávalók egy nagy adaghoz(34x40 cm tepsi)
- 2 db 6 tojásos kakaós piskóta
- 2 csg. babapiskóta(néhány maradni fog)
-kb.3 dl főzött feketekávé
-ízlés szerint kávélikőr vagy rum
Krémhez:
-6 tojássárgája
-10 dkg cukor
-1 kg mascarpone
-6 dl tejszín
-10 dkg porcukor
-25 gr zselatin
Tetejére:
-10 dkg étcsokoládé
-1 dl tejszín
-kakaópor
A piskótákat megsütöm,annyi különbséggel,hogy a 6 kanál liszt helyett 4 liszt+2 kakaóport teszek a tésztába.
Amíg hűl elkészítem a krémet.
A tojások sárgáját 10 dkg cukorral vízgőz felett habosra verem.
Még melegen hozzáadom a 2-3 kanál vízben feloldott zselatint.
Langyosra hűtöm.
Hozzáadom a mascarponét,majd a porcukorral habbá vert tejszínt.
Az egyik piskótát visszateszem a tepsire.Meglocsolom néhány kanál kávéval.Épp csak :)
Rákenem a krém felét.
A kávéhoz adok egy kis likőrt,majd ebbe forgatom a babapiskótákat és szépen rásorakoztatom őket a krém tetejére.
Majd a maradék krémet rákenem.
Utolsónak rákerül a kávéval locsogtatott második piskótalap .
Legvégül elkészítem a csokikrémet.
Felforrósítom a tejszínt és beleteszem a csokit.Addig keverem amíg elolvad.
Az egészet ráöntöm a piskóta tetejére.
Ezután hűtőbe teszem dermedni.
1 óra hűlés után jól megszórom kakaóporral és további 4-5 órára visszateszem.
Pillanatok alatt elfogyott..(pár szeletet félretettek néhányan maguknak,de az is eltűnt amikor nem figyeltek :)
Nagyon finom,pont jó a krém piskóta aránya..nekünk :)
Nagyon finom,pont jó a krém piskóta aránya..nekünk :)
Kész, végem!:)Bármire képes lennék egy szeletért:)
VálaszTörlés1kg mascarpone, nem semmi...Nekem nem maradt egy szelet? ;-)
VálaszTörlésJó nagy adag lehetett, de nem csodálom, hogy elkapkodták! Csodás!
VálaszTörlés